1 de maig del 2015

Llibertat amb càrrecs per a la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus


REUS (Baix Camp).- El titular del jutjat número 3 de Reus ha deixat aquest divendres en llibertat amb càrrecs la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis, detinguda fa tres dies pel cas Innova. El magistrat li imputa delictes societaris, falsedat documental, contra l'Administració Pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. L'auto del jutge posa de manifest que dos imputats han afirmat que Gomis pressionava per "aconseguir més facturació per a l'empresa Traiber, que va arribar a vendre pròtesis en mal estat a l'Hospital Sant Joan. Com a mesures cautelars se li ha retirat el passaport, se li ha prohibit que surti del territori i haurà de comparèixer cada dilluns al jutjat.
Teresa Gomis ha arribat al jutjat número 3 de Reus a les onze del matí, però no ha entrat a declarar davant del jutge que instrueix el cas Innova, Diego Álvarez de Juan, fins a les quatre de la tarda, perquè anteriorment ha declarat davant del magistrat l'empresari Luis Márquez. La compareixença de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus ha acabat quan faltaven pocs minuts per les set de la tarda.

L'auto del jutge explica que la Fiscalia de Tarragona ha mantingut que "hi ha indicis suficients per imputar a Teresa Gomis" perquè dos imputats del cas han assegurat que "va pressionar per aconseguir més facturació per Traiber". Amb tot, el text matisa que la conducta de la primera tinent d'alcalde "podria entrar en l'àmbit de la ignorància deliberada, que tampoc eximeix de responsabilitat criminal".

En la compareixença davant del jutge, la Fiscalia de Tarragona ha fet públic que "consta una denúncia davant l'agència espanyola del medicament que va donar lloc a una inspecció de la Generalitat en la qual es van trobar pròtesis en mal estat de Traiber". De fet, l'auto posa de manifest que algunes de les pròtesis que s'havien "col·locat a pacients" eren de baixa qualitat, estaven en males condicions higièniques i que fins i tot estaven caducades (algunes d'elles van ser trobades durant l'entrada i registre de dimarts passat a la seu de Traiber).

L'auto del jutge revela que l'administració hauria permès la venda de pròtesis caducades a l'Hospital Sant Joan de Reus. De fet, explica que l'imputat "Joan Benet va declarar que va consultar amb doctors sobre la qualitat de les pròtesis i que la van posar en dubte". En la compareixença davant del jutge, la Fiscalia de Tarragona ha recordat que l'imputat Joan Benet va explicar que en una reunió amb Luis Márquez i amb altres persones de l'Ajuntament (entre elles Teresa Gomis) van insistir en el fet que l'Hospital de Reus havia de contractar les pròtesis de Traiber.

Teresa Gomis ha declarat després de l'empresari Luis Márquez, propietari de l'empresa Traiber, que ha quedat en llibertat sota fiança de 20.000 euros. Després de prendre-li declaració aquest divendres, el jutge li ha ordenat dipositar la fiança abans del pròxim 7 de maig i en cas de no fer-se efectiva li ordenaria el seu ingrés a presó. A Márquez se l'imputen els delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. Com a mesura cautelar, el magistrat també li ha prohibit sortir del país i té l'obligació de comparèixer diàriament al jutjat de Reus.

Aquest dijous, el jutge ja va deixar en llibertat en càrrecs els altres set detinguts que van passar a disposició judicial. Són els exdirectius de Sagessa Enric Agustí, Lluís Nualart, José Augusto García Navarro i Joan Maria Benet; de dos directius actuals del grup, Carles Abelló i Antonio Foz, i del director gerent d'Activa Mutua 2008, Miquel Àngel Puig. També han declarat com a imputats els empresaris Francisco Javier Gomà i Àngel Barberan. A tots se'ls acusa de delictes societaris, falsedat documental, contra l'administració pública i blanqueig de capitals. També, el magistrat va prendre declaració a un desè imputat que no havia pogut ser detingut en trobar-se fora del país. Es tracta d'Àngel Barberan, empresari vinculat a Ambulàncies Reus, que s'ha personat aquest dijous davant del jutge després de tornar del Marroc on estava participant en la prova Titan Desert. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta