29 de juny del 2015

Adam Tomàs presenta el cartipàs i recupera el sou brut de 3.928 euros mensuals que l'alcalde d'Amposta tenia el 2010



AMPOSTA (Monsià).- L'Ajuntament d'Amposta aprovarà aquest dilluns al vespre el nou cartipàs municipal, amb un volum de retribucions als regidors de l'equip de govern de 27.600 euros bruts mensuals, 500 per sobre de l'anterior. Malgrat això, l'alcalde, Adam Tomàs (ERC), ha defensat la proposta i ha remarcat que s'han reduït de sis a un els càrrecs eventuals de confiança, que al 2011 elevaven el cost fins els 38.300 euros mensuals. El nou govern tindrà sis tinences d'alcaldia i Tomàs assumirà també les àrees d'Empresa i Promoció Econòmica. La modernització del funcionament del consistori serà un dels principals reptes. El nou govern també revisarà els controvertits complements salarials específics d'alguns funcionaris.


Tomàs ha anunciat que tindrà un sou brut de 3.928 euros mensuals. La mateixa xifra, assegura, que tenia l'exalcalde Manel Ferré l'any 2010, just abans de passar a cobrar per assistències en el moment que va començar a rebre una retribució pel seu càrrec Consorci de Salut i Social de Catalunya. "Són 42.000 euros bruts a la l'any, quan la llei permet 56.000. No anem al màxim, és lògic", addueix.

El nou batlle, però, ja ha anunciat que, a diferència de Ferré, ni ell ni els regidors cobraran dietes ni desplaçaments, perquè considera que ja s'inclouen dins del sou. Paral·lelament, ha renunciat a rebre cap retribució com a president del Consell d'Administració de l'Hospital Comarcal i de l'empresa Sagessa.

Quatre dels onze regidors de l'equip de govern, inclòs l'alcalde, tindran dedicació exclusiva, a temps complet. Seran el de Transparència, Eficiència i Sostenibilitat Energètica, Pau Cid; la d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí; i la sisena tinent d'alcalde i responsable de Turisme, Fires i Promoció exterior, Joanna Estévez. Tots tres tindran un sou de 2.513,57 euros bruts mensuals per 37,5 hores de dedicació. Tomàs ha recordat que tots ells són funcionaris de professió, i que la dedicació completa és la que els permet no perdre la plaça.

Quatre més tindran un 85% de la jornada -amb una retribució: el quart tinent d'alcalde i responsable de Mitjans de Comunicació, Festes i Joventut, Ramon Bel; el regidor de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, Dani Forcadell; el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Règim Intern, Tomàs Bertomeu; i la segona tinent d'alcalde i regidora de Sanitat, Serveis Socials i Participació Ciutadana, Rosabel Recio. La regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, tindrà una dedicació parcial del 75%, percebent 1.885,17 euros bruts mensuals. També tindrà dedicació de 20 hores el nou representat de l'alcalde a Poble Nou del Delta, Josep Juan, mentre no s'elegeixi per part de la població el representant definitiu en el marc d'un procés participatiu.

D'altra banda, el primer tinent d'alcalde i regidor de Governació, Miquel Subirats -que serà diputat provincial-, i el regidor d'Esports i cinquè tinent d'alcalde, Marc Fornós, cobraran per assistències. Concretament, Tomàs ha anunciat que es mantindran els 445,84 euros bruts per assistència als plens, 190,94 a les juntes de govern, 334,37 a les de portaveus així com 53,50 a les comissions informatives.

Tomàs ha argumentat que el cartipàs s'ha organitzat en funció de les capacitats i especialitats professionals de cadascun dels regidors, segons ja s'havia previst a l'hora de fer la llista. En total, s'assignen sis tinences d'alcaldia respecte les set anteriors. Malgrat tot, el cost salarial total dels regidors de l'equip de govern i de l'únic càrrec eventual de confiança, la cap de premsa i protocol, la periodista Vanesa Adell, s'enfila cap als 27.600 euros bruts mensuals, respecte els 27.100 de finals del passat mandat. Malgrat això, l'alcalde ha recordat que aquesta xifra, en el cas del govern de CiU, va arribar als 38.300 euros mensuals el 2011 -amb sis persones contractades eventualment-, abans d'algunes baixes i reorganitzacions.

Modernitzar l'Ajuntament

En qualsevol cas, Tomàs no ha descartat que, a partir de l'any vinent, el consistori es plantegi la contractació de dos nous càrrecs eventuals, com un gerent i un responsable d'Urbanisme. "No volem generar més despeses sinó fer més estalvi", ha precisat. Per aconseguir-ho, el nou alcalde republicà s'ha proposat "modernitzar" el funcionament de l'Ajuntament, on assegura ha trobat "funcionaris amb ganes de treballar" però sense una organització efectiva que converteix el seu funcionament en "obsolet".

Una de les prioritats, també en l'àmbit del col·lectiu funcionari i laboral de l'Ajuntament, serà la revisió del controvertit catàleg de llocs de treball que va aprovar l'anterior govern de CiU i en contra del qual van votar els republicans. Tomàs ja ha anunciat que posaran el document en mans d'un "agent extern" i "imparcial" -consideren que el treball de la Diputació podia estar "polititzat"- per analitzar, entre d'altres aspectes, els polèmics complements específics -heretats com a de productivitat- que reben una dotzena de funcionaris municipals -alguns amb compatibilitat reconeguda per a altres activitats-. En qualsevol cas, Tomàs ja ha anunciat que no prendran decisions "que afectin el dia a dia de l'Ajuntament". / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta