19 de juny del 2015

Comença el judici penal contra tres militants de la CUP de l'Ebre acusats de fer pintades durant la vaga general de 2012


TORTOSA (Baix Ebre).- Una trentena d'activistes del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre s'han concentrat a primera hora d'aquest divendres a les portes del Jutjat de Tortosa per protestar contra el judici penal al qual s'enfronten tres militants de la CUP. Amb crits i pancartes per reclamar l'absolució dels tres joves encausats, s'ha manifestat el malestar contra un litigi "sense proves objectives" i que veuen com un "escarment" contra els moviments socials de la ciutat. Els acusats s'enfronten a multes d'11.000 euros o penes de presó, si no poden pagar-les. Se'ls imputa un delicte de danys i coaccions per unes pintades en instituts de Tortosa durant la vaga general del 29 de març de 2012.


El portaveu del Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre, Cisco Teruel, ha qualificat "d'aberrant" la situació judicial en què es torben els tres joves, militants de la CUP, de Tortosa i Amposta acusats d'un delicte de danys i coaccions i jutjats en una causa penal aquest divendres a Tortosa. "Dues d'aquestes persones van ser detingudes quan es va saber que estaven en moviments socials. La tercera no estava ni a Tortosa en aquells moments", ha assegurat Teruel.

Els fets es remunten a la vaga general del 29 de març de 2012. Se'ls acusa de ser els autors de diverses pintades aparegudes en els instituts de Tortosa i obstruir amb escuradents les portes d'accés dels centres escolars. Les penes que se'ls reclama, multes de fins a 11.000 euros o pena de presó en cas de no poder pagar-les, són per als activistes que els donen suport, desmesurades i "desorbitades". "Creiem que estan contra nosaltres pels moviments socials que dúiem a terme. Aquest judici vol escarmentar a tothom", ha lamentat Teruel.

Des de la CUP Ebre s'ha denunciat que aquest era un procés tancat amb sobreseïment per part de la jutgessa per falta de proves i que s'ha reobert a petició dels Mossos d'Esquadra, un procediment considerat "irregular". Un informe cal·ligràfic demanat pels Mossos conclou, segons ha explicat la CUP, "que no té valor tècnic i que no es pot confirmar l'autoria de la pintades de cap de les persones encausades". / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta