19 de juny del 2015

Alves (ANC) sosté que el trencament de CiU clarifica el procés sobiranista: 'És el millor que podia passar'



TORTOSA (Baix Ebre).- El nou coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre, Manel Alves, ha valorat aquest divendres l’actualitat política i el nou escenari que s’obre en el bloc sobiranista arran del trencament de Convergència i Unió. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Alves ha remarcat que el més important ara és demostrar claredat i deixar de banda les ambigüitats en relació a la independència. De fet, ha dit que la fractura entre el partit de Mas i el de Duran és “el millor que podia passar” per al procés, perquè fins ara la indefinició d’Unió havia restat vots a Convergència.

 De la mateixa manera, Alves també ha comentat la proposta que el president d’Esquerra a llançat aquest divendres, a través d’un article publicat pel diari Ara. Així, Oriol Junqueras proposa crear una Aliança per la República Catalana, que agruparia els republicans amb altres forces de l’esquerra independentista. Alves ha dit que ara que Convergència es presentarà amb un programa totalment independentista, és difícil fer previsions. Però ha afegit que s’agrairà que els partits que es presentin en coalició amb Esquerra també defensin clarament la independència de Catalunya.

Caravana per la Independència

L’ANC prepara una sèrie d’actes per escalfar motors de cara a la manifestació de l’Onze de Setembre, però sobretot amb la vista posada en les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. Així, el proper 5 de juliol hi haurà un gran acte a Tortosa, que servirà per iniciar des de les Terres de l’Ebre la nova campanya de la plataforma ‘Ara és l’hora’, sota el lema ‘On tot comença’. Però abans, el proper 27 de juny, hi haurà una caravana de vehicles per tot el territori, que organitzarà Terres de l’Ebre per la Independència just quan faltaran només tres mesos per a les eleccions del 27S. El nou coordinador de l’ANC a les Terres de l’Ebre ha explicat a Canal 21 Ebre que la caravana donarà el tret de sortida a les mobilitzacions que es faran durant tot l’estiu en el marc de la campanya per “guanyar les plebiscitàries”.

Per la seua banda, Irene Negre, un dels nous membres ebrencs del secretariat nacional de l’ANC, ha explicat que la caravana s’iniciarà a Riba-roja d’Ebre i que anirà fins a Deltebre, tot anant sumant cotxes en totes les poblacions del territori. A més, a Amposta se’ls uniran els Batukeem, per tal d’amenitzar l’acte i animar la gent. Finalment, també hi haurà un dinar popular i un concert de Crator que es farà al Parc del Riu de Deltebre, a un preu de 14 euros.

Quant a l’acte del 5 de juliol, Negre ha dit que es presentarà públicament la setmana que ve, però ha avançat que serà un acte ple de contingut i amb moltes activitats per a les famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta