8 de juny del 2015

ERC i PSC també arriben a un acord per repartir-se el govern del Consell Comarcal del Baix Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- ERC i PSC han anunciat aquest dilluns un acord per governar els propers quatre anys al Consell Comarcal del Baix Ebre. Així, el pacte aparta CiU del govern comarcal, tot i haver estat la força més votada a la comarca. Tot i que no han volgut donar noms dels futurs presidents, els responsables de les negociacions sí que han concretat que la dinamització econòmica, la cohesió social, i la potenciació del consell d'alcaldes seran algunes de les prioritats. En la compareixença hi havia Gervasi Aspa i Francesc Gas, per ERC, i Maria Beltran i Manel de la Vega, pel PSC.

Tant des d'ERC com des del PSC també s'ha assegurat que el pacte s'ha negociat en benefici de la comarca i no s'ha volgut lligar a cap conjuntura local de cap municipi. De fet, l'acord entre ERC i PSC s'ha fet públic només vuit hores després que CiU i Esquerra hagin rubricat, aquest dilluns al matí, l'Acord de Governança Estable a Tortosa. Els republicans tindran la presidència els dos primer anys del mandat i els socialistes els dos últims, seguint la mateixa fórmula que al Consell Comarcal del Montsià.

El passat 4 de juny es va saber que la republicana Mari Carme Navarro, regidora d'Alcanar, serà la primera dona en presidir el Consell Comarcal del Montsià. Navarro ocuparà la presidència del consell en representació d’ERC els dos primers anys del mandat, mentre que l’ampostí Francesc Miró ho farà en representació del PSC els dos darrers anys. A la Terra Alta, CiU podrà seguir governant, però a la Ribera d'Ebre depèn d'un acord amb l'únic conseller de la FIC, ja que tant CiU com el bloc format per ERC i el PSC tenen el mateixos consellers. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta