8 de juny del 2015

'Un dia al campus de La Vida Tortosina', per Quimo Panisello


Aquest any tornem a emprendre per segon any consecutiu El Campus de la Vida Tortosina, sota l’aixopluc de l’associació Cor Flumine, amb la complicitat de la directora de lleure Sònia Climent, la música i tècnica en animació sociocultural Sinta Salvadó i diversos col·laboradors multidisciplinaris com Joan Iniesta (Taller Calaix de Sastre), Sílvia Panisello (storyteller) o el grup de música Riu&So.

El lloc és el mateix de l’any passat, el gran pati del Casal Tortosí, on com en una Escola Rural els més grans ajudaran als més menuts, a l’hora de jugar a jocs de taula, fer caps de nanos, ballar la jota o fer algun que altre menjar fred.

A banda del lloc i dels col·laboradors, els punts més destacables d’aquest Campus són: el seu format menut, el seu interès per recórrer tots els racons de Tortosa, l’èmfasi en les tradicions, les ganes de treballar la part creativa dels xiquets de manera xaladora o les ànsies per la música, l’anglès o les noves tecnologies.

Però potser la millor manera d’explicar aquesta experiència post-escolar és recuperant el relat de com va ser un dia qualsevol de campus de l’any passat:

“Avui, dimecres 30 de juliol, és el penúltim dia del Campus. Poc a poc des de les 9 han anat desfilant tots els xiquets per la Plaça de Sant Joan camí del Casal Tortosí. Alguns pares han portat als xiquets en moto, d’altres a peu i d’altres en cotxe, deixant el vehicle un momentet aturat al pàrquing de l’entitat. Primer, tots ells deixen les bosses ben endreçades a la sala del Cor Flumine i surten al pati. Allí hem començat tots asseguts encara despertant-nos amb el so del didgeridoo de Sinta Salvadó. Després, una mica més desperts hem ballat una dansa tribal per salvar l’anciana llimera i el seu fillet, que li ha sortit d’una arrel. De cop, ja era quasi l’hora d’esmorzar quan ha vingut la barcelonina Núria amb son pare i el seu germanet Joan, carregats amb un coc fantàstic ple de xocolata (fet per Jordi, el pare) per celebrar el seu aniversari. Després de menjar el coc i no deixar ni un trosset, tots hem fet un dibuix per a Núria i ella també ens ha donat uns caramels. Ens hem fet la fotografia al mig del pati i he anunciat al grup de whatsapp, que marxàvem a fer la volteta.

Hem enfilat el carrer de Sant Lluís, rodejant el convent de la Puríssima i hem agafat les escales de la costereta del carrer Bonaire, passat el barri de Santa Clara, hem creuat el barri del Garrofer i hem arribat a l’Eixample (“Ensanche”) baixant les escaletes del Mini-Bar. Hem entrat a la impremta Gràfica Dertosense, on hem mirat totes les màquines, i hem vist com el maquinista tirava uns impresos . Ens han regalat un sobre amb el nostre nom, ens hem fet la foto a la porta i hem marxat direcció a l’Estació d’Autobusos.

Hem esperat a les andanes de la HIFE, hem vist com arribaven i marxaven autobusos, hem pujat a un per veure com era, hem descansat i hem baixat. El proper any agafarem l’autobús de Roquetes a Jesús i farem tota la volta totes les vegades que ens deixen, descansats i frescs.

Hem marxat corrents de la HIFE en direcció al retratista Guillermo, a l’establiment Clixé, on ens hem fet una sèrie de retrats oficials individuals i de grup, amb la samarreta taronja del Campus. Ja passaran la setmana que ve els pares a recollir-les. Hem vist càmeres antigues, els focus, l’atrezzo i hem somrigut tot el que hem sabut. Se’ns ha fet una mica tard amb tanta postura, i com anàvem informant pel grup de whatsapp per on anàvem, alguns pares ja han vingut a buscar a son fills a cal fotògraf.

Per últim hem deixat les filles del músic Joan Vidal al Conservatori, i així hem vist per dins el Palau Oriol. El proper any el visitarem de dalt a baix. I per fi, vora les dues, hem arribat al Casal Tortosí. Avui no ha donat temps de fer cap últim joc o dinàmica de grup però tots han marxat contents i satisfets".

Si voleu saber més sobre les nostres activitats i ser dels primers 25 inscrits us podeu posar en contacte a l’adreça lavidatortosina@gmail.com, al telèfon 667 20 55 95 o a les botigues col·laboradores Calaix de Sastre, al carrer Jaume Ferran, 9 o a Caroline, la botiga de xuxes, on tenen també fulls d’inscripció.

Quimo Panisello Gamundi 
és dissenyador gràfic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta