28 de juny del 2015

Les Terres de l'Ebre poden assolir els 40 graus aquest diumenge, a causa de l'onada de calor



TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest cap de setmana el conjunt de Catalunya està patint la primera onada de calor d’aquest estiu. L'onada de calor es comença a fer notar i aquest dissabte les temperatures màximes ja han oscil·lat entre els 35 i els 38ºC a gran part de les comarques d'interior i sud de Catalunya. A les set de la tarda, destaquen registres com els 38,8ºC de Serós (Segrià), els 38ºC d'Artés (Bages), els 37,9ºC de Riba-roja d'Ebre, els 37,7ºC del Masroig (Priorat) o els 37,5 d'Ascó (Ribera d'Ebre).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la situació meteorològica dels propers dies es caracteritzarà per la presència de les altes pressions i per l’arribada d’una massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica. Així, es preveuen temperatures màximes que superaran els valors habituals per l’època de l’any. Durant el cap de setmana oscil·laran entre 28 i 33 ºC al Pirineu i litoral, entre 34 i 39 ºC a Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre, i entre 30 i 35 ºC a la resta. El punt àlgid de la calor s’assolirà aquest diumenge, quan es podrà arribar als 40 ºC a punts de Ponent i de les Terres de l’Ebre. A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per onada de calor.

El responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ha recordat en declaracions a Canal 21 Ebre les recomanacions que cal seguir davant una onada de calor. Entre d’altres, Alonso ha assenyalat la importància d’evitar l’exercici a l’aire lliure i el sol directe, controlar la temperatura a casa, evitar viatjar en cotxe durant les hores de més calor i beure molta aigua per evitar la deshidratació. Alonso també ha remarcat la importància de tenir especial cura amb els més vulnerables: xiquets i gent gran. El responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre també ha explicat alguns dels errors més comuns que comet la ciutadania quan es produeix una onada de calor. L’onada de calor s’allargarà durant la setmana vinent, tot i que afluixarà lleugerament. / Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta