28 de juny del 2015

Tortosa hissa la bandera de l'orgull LGTBI a la plaça Mestre Monclús, al costat del Centre Cívic Ferreries




TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha hissat aquest dissabte la bandera de l'arc de Sant Martí a la plaça Mestre Monclús, al costat del Centre Cívic Ferreries. Ho ha fet amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, i en compliment del compromís de la candidatura de CiU amb l'associació LGTeBre, signat abans de les municipals del 24 de maig. En concret, el document expressava el compromís de fer onejar la senyera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament "o en altres edificis municipals" els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, i també pel 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, a més d'organitzar actes en aquestes diades. A més, aquest compromís també va quedar recollit en l'Acord de Governança Estable entre CiU i ERC, ja que els republicans també van signar el document de l'entitat LGTeBre.

Amb tot, la CUP de Tortosa ha lamentat que la senyera LGTBI no onegés al balcó de l'edifici de l'Ajuntament, com sí que ho havia de fer en altres consistoris ebrencs, com ara Amposta i Sant Carles de la Ràpita. També el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat l'absència de la senyera LGTBI a l'edifici consistorial, i ha recordat que fa nou anys va aconseguir que es col·loqués a la primera planta de l'Ajuntament.

A banda, a l'Ajuntament de Tortosa ha tingut lloc un acte institucional, amb la conferència 'L'Orgull de l'Ebre', a càrrec del periodista ebrenc Jordi Trilla. En l'acte ha participat també l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, així com membres de la corporació i també la vicepresidenta de l'entitat LGTeBre, Amada Rodríguez. A més, la plaça d'Espanya ha estat l'escenari d'una actuació dels Castellers de Tortosa i dels Gaiters de l'Aguilot, que han desplegat una senyera de l'arc de Sant Martí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta