30 de juny de 2015

'Misteri de la forma', l’exposició retrospectiva de l’escultora tortosina Cinta SabatéTORTOSA (Baix Ebre).- Fins el proper 26 de juliol es pot visitar al Palau Oliver de Boteller l’exposició “Misteri de la forma. Línia pura”, una mostra retrospectiva de l’obra de l’escultora tortosina Cinta Sabaté. Des del passat 26 de juny s’hi exposen escultures en guix, bronze i refractari, i també dibuixos i esbossos procedents de la col·lecció privada de l’artista, així com de diversos col·leccionistes privats. La comissària de l’exposició, que han organitzat els serveis territorials de Cultura de la Generalitat, és Núria Gil, doctora en història de l’art i professora de la URV. Fins ara, l’obra de Cinta Sabaté, tot i que té una trajectòria artística molt sòlida i coherent, ha tingut una repercussió discreta, en consonància amb la personalitat de l’artista. Sabaté es va mostrar molt emocionada d’haver pogut reunir tota la seva obra en aquesta mostra.

La comissària de l’exposició va explicar que en l’obra de Sabaté hi predominen les formes essencials i arrodonides, que defugen els models clàssics de bellesa, representa de manera gairebé exclusiva el món de la dona i la maternitat. Gil també va explicar que el títol de la mostra s’ha extret d’uns versos de Gerard Vergés que defineixen la línia de treball de Sabaté. El director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé, va afirmar que en cap moment va dubtar de la importància de realitzar un homenatge a Cinta Sabaté.

Cinta Sabaté Querol es va formar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i s’ha dedicat professionalment a la docència, ja que va treballar als instituts Ramon Berenguer IV d’Amposta i Joaquim Bau de Tortosa, però sense deixar mai de banda la seua vocació com a escultora. En l’origen d’aquesta vocació hi ha l’antecedent familiar de l’escultor Agustí Querol, encara que no hagi tingut influència directa en la seua creació artística. De fet, els seus referents artístics han estat l’escultor noucentista Joan Rebull, amb qui va treballar en el seus anys de formació; Manolo Hugué, Pau Gargallo i Juli González, entre d’altres. També ha compartit mestratge i treball amb Soriano Montagut i amb Frederic Mauri. A banda, el seu marit és l’escriptor ebrenc i professor Manel Ollé./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta