5 de juny del 2015

Móra d’Ebre fa pujar a l'escenari els millors espectacles basats en la literatura catalana

 

MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Móra d’Ebre és l'escenari aquest cap de setmana de la vuitena edició de Litterarum, fira d’espectacles literaris, que tornarà a posar dalt de l'escenari gairebé una vintena d’espectacles basats en la literatura catalana. Un dels espectacles destacats serà el que indagarà en la faceta poètica del valencià Ovidi Montllor, tot coincidint amb l’efemèride dels vint anys de la seua mort. L’espectacle 'El poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar', portarà a l’escenari a l’actriu Mercè Sampietro. El director de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, Albert Pujol, ha destacat la qualitat dels espectacles i s’ha mostrat confiat de superar la xifra de les 3.500 persones que van passar per la fira el 2014.

Un dels espectacles de carrer destacats és 'Vestigis', del director ebrenc Valer Gisbert, que serà un homenatge al llibre '115 dies a l’Ebre. El sacrifici de la lleva del Biberó', d’Assumpta Montellà. L’espectacle seguirà els espais més destacats de la batalla de l’Ebre a Móra d’Ebre: des de la casa noble Montagut fins al castell de Móra d’Ebre, després de recórrer diversos indrets del municipi. Gisbert ha afirmat que és un espectacle que busca “despertar” la memòria històrica.

A banda, Litterarum farà més propers clàssics com Llull, Carner, Espriu o Moncada, així com altres veus crítiques i compromeses. Concretament, s’han programat divuit espectacles de quinze companyies diferents provinents de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, i de disciplines artístiques diverses com són teatre, teatre de carrer, música, dansa, màgia, entre altres.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha volgut posar en valor l’oferta que ofereixen tant Litterarum com la Fira del Llibre Ebrenc, i ha fet una crida a visitar la població aquest cap de setmana.

Paral·lelament se celebrarà la Fira del Llibre Ebrenc. Com a novetat important, aquesta fira tindrà enguany una gran zona expositora de llibres, una gran llibreria oberta, coordinada per la Fira, l’Institut Ramon Muntaner i tres de les llibreries ebrenques que actualment formen part de l’autoanomenat 'lobby del llibre ebrenc' (Llibreria Bassa de Móra d’Ebre, Llibreria Serret de Vall-de-roures i Llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa). Un espai d’uns 200 metres quadrats, on es podran trobar fins a un miler de títols de diversos autors i temàtiques a la venda./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta