30 de juliol del 2015

Bel assegura que les irregularitats denunciades per Movem Tortosa a l'hospital de Jesús ja s'havien esmenat



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat aquest dijous que les irregularitats en el sistema de contractació de personal i serveis a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús denunciades pel grup de Movem Tortosa a la Fiscalia van ser esmenades arran l'auditoria que les va detectar. Segons Bel, el consistori, que gestiona el centre, ha regularitzat, per primer cop, les borses de treball per seleccionar empleats així com els procediments d'adjudicació dels serveis per concurs públic. "No s'havia fet mai", ha dit l'alcalde, que ha retret a Movem Tortosa no haver fet res al respecte quan ICV governava la ciutat. D'altra banda, el ple té previst aprovar aquest dijous el Pla Director de les muralles.

Segons ha explicat, tot i que ja existien les borses de treball per contractar personal per al centre, l'auditoria va recomanar que es formalitzés i regularitzés el seu funcionament, obrint-la regularment i fent-la pública, per a permetre que nou aspirants tinguessin l'oportunitat d'optar a un lloc de treball. "Es va obrir, per primer vegada, una borsa pública de treball", ha remarcat l'alcalde.

En el cas dels serveis contractats, Bel ha reconegut que la seva concessió no s'havia fet "mai" per concurrència pública però ha remarcat que, fins aquests moments "ningú" havia presentat cap requeriment o suggeriment al respecte dins del consell d'administració de l'Hospital. Aquests serveis afectarien des de la contractació del subministrament elèctric a dispositius sanitaris. En aquest últim cas, ha precisat la dificultat d'obrir el procediment perquè, al comprar algunes màquines, es requeria en el futur adquirir un tipus de reactius concrets a la mateixa empresa per funcionar.

Bel s'ha escudat en el fet que es tractaven d'irregularitats que venien d'anteriors governs, que mai s'havien resolt, fins i tot durant l'època que Movem Tortosa, llavors ICV, governava el consistori. En aquesta línia, ha carregat amb duresa contra el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, per haver portat el cas a Fiscalia i li ha retret que "feia mesos, durant tres conselles d'administració, que no assistia sense demanar explicacions o aclariments". Segons ha afegit, aquestes mesures li consten que havien estat resoltes "perquè té les actes". "Té un problema d'ubicació política. Potser perquè la CUP fa la feina millor i li menja el terreny", ha retret, tot acusant-lo únicament de buscar projecció mediàtica.

Durant el ple d'aquest dijous a la tarda, precisament, es nomenaran els nous representants del consell d'administració de l'entitat pública empresarial que gestiona l'Hospital de la Santa Creu.

Línies d'actuació al conjunt emmurallat

D'altra banda, el govern municipal de CiU sotmetrà a votació el Pla director de les muralles de Tortosa elaborat pel Departament de Cultura. Segons ha explicat Bel, el document marcarà les "línies bàsiques d'actuació" per restaurar i recuperar el conjunt de fortificacions de la ciutat. "Queda la part més complexa: la dotació pressupostària per poder actuar", ha admès, sense voler xifrar l'import necessari -"molts milions d'euros"- i reclamant el suport financer d'altres administracions per poder-lo implementar.

Segons ha apuntat, el consistori actua ja des de fa molts anys a l'espai i, algunes de les intervencions més recents, com l'accés de les Avançades de Sant Joan a la Torres del Célio o la recuperació del tram de muralla del Rastre ja han seguit aquests criteris.

Per contra, ha suggerit que algunes de les actuacions que s'havien fet anteriorment s'haurien de reformular i refer-se -les balconades del castell de la Suda-. També ha apuntat que caldrà estudiar la proposta d'usos de l'espai que, en alguns casos, no coincideix amb els plantejaments de l'Ajuntament -com en el cas de l'edifici del Departament d'Ensenyament, que es plantejava com un centre de recepció turística-. De moment, ha recordat que el consistori està a punt de tancar registralment l'adquisició del castell de Tenasses.

Dos nous agents a la policia local

El ple també ha d'aprovar la contractació de dos nous agents de la policia local. Segons Bel, aquestes incorporacions -que s'afegeixen a les dues que ja es van fer anteriorment aquest 2015- han de cobrir una baixa per comissió de serveis així com les baixes d'alguns agents pròxims a la jubilació. La previsió és que s'incorporin la segona quinzena de setembre.

Per últim, el ple aprovarà definitivament l'ordenança municipal de Medi Ambient després de resoldre les al·legacions presentades. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta