29 de juliol de 2015

Comencen les obres de la nova cuina de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb un nou sistema de producció en fred


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Institut Català de la Salut (ICS) ha informat aquest dimecres que dilluns passat, 27 de juliol, es van iniciar les obres de millora i modernització de la cuina de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) que, amb una durada prevista de dos mesos i mig, finalitzaran la primera setmana d’octubre. La inversió en obres de construcció i equipament en aquest espai, d’uns 400 metres quadrats de superfície, és de 900.000 euros finançats per la concessionària de la cuina, Arcasa.

El projecte inclou un sistema de producció en fred per millorar la qualitat dels àpats, tal com la mateixa empresa va instal·lar a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona l’any 2010. Provisionalment, i mentre durin les obres, les tasques de la cuina de l'HTVC es porten a terme a la cafeteria de personal, a fi de garantir la seguretat dels pacients. Per aquest motiu, durant aquest període, s'ha unificat el servei de cafeteria, tant per als usuaris com per al personal, a la cafeteria externa.

La nova cuina farà possible un nou sistema de producció dels menús que es basa en l’elaboració en fred. Això permet cuinar els plats amb una antelació d’uns dies i conservar-los a una temperatura de quatre graus. Amb aquesta tècnica, segons l'ICS, els aliments no perden les seues propietats nutritives fins que se’ls sotmet a un procés de regeneració per inducció en les mateixes plantes de l’hospital, i se serveixen, en condicions òptimes, a les habitacions i a les cafeteries del personal i dels usuaris. Aquest sistema garanteix la seguretat i la qualitat alimentàries i millora la percepció de l’usuari / Imatge ICS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta