29 de juliol del 2015

El nou govern d’Amposta denuncia que la nova residència d’avis encara no pot obrir portes



AMPOSTA (Montsià).- El nou govern d'Amposta ha denunciat aquest dimarts que la nova residència d’avis d’Amposta no pot obrir les seves portes per incompatibilitats urbanístiques, problemes elèctrics i falta de documentació. Segons ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, l’anterior equip de govern va inaugurar la residència d’avis de forma ‘maratoniana’ i en aquests moments aquest equipament es troba paralitzat.

Un dels principals problemes amb que, assegura Tomàs, s’ha trobat, ha estat la licitació per l’activitat de cuina. El serveis jurídics de Sagessa van alertar l’equip de govern actual de la incompatibilitat urbanística entre la licitació que es va realitzar i l’activitat que l’Ajuntament pot oferir. La causa és que la residència d’avis es troba en terrenys d’equipaments, una catalogació que no permet una llicència d’activitat per part del consistori. Davant d’això, Tomàs ha explicat diferents opcions amb que es pot solucionar el problema: una modificació urbanística dels terrenys; un servei de càtering en restriccions; o que hi hagi servei de cuina pròpia. Tot i això, segons Tomàs, en cap dels casos es podria posar en funcionament abans de novembre.

Amb tot, Tomàs ha remarcat que la voluntat del govern és tirar endavant aquest centre, però que s’ha de fer amb ‘totes les garanties’. En aquest sentit, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadana.

Per la seva part, la regidora de Serveis Socials d’Amposta, Rosabel Recio, ha descrit aquesta situació com un ‘entramat de males praxis’ per part de l’anterior govern, que dóna a entendre ‘que la seva voluntat era obrir portes sense llicència de cuina’.

Una altra dificultat amb que l’equip de govern assegura que s’han trobat ha estat la connexió elèctrica. Així ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Tomàs Bertomeu.

Amb tot, l’equip de govern ha afirmat que aquesta situació es deu a la ‘pressa’ de l’anterior govern en finalitzar l’obra. Cal recordar que la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, va inaugurar la nova residència d’avis d’Amposta el passat 30 de març. La nova residència ha d’oferir 160 places assistides i 50 de centre de dia, duplicant així les de l’antiga residència de la capital del Montsià. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta