1 de juliol del 2015

El festival Ebre, Música & Patrimoni ofereix dotze concerts en dotze museus i altres espais del territori


AMPOSTA (Montsià).- Una dotzena de concerts a dotze espais patrimonials. Aquest és el leit motiv del primer Festival Ebre, Música & Patrimoni, que comença aquest dimecres i que se celebra a diferents poblacions de les Terres de l'Ebre durant tot l'estiu. El certamen està organitzat per la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d'Atenció Museística) de les Terres de l'Ebre, encapçalada pel Museu de les Terres de l'Ebre i el Departament de Cultura. Els espais que encabiran els concerts van des dels museus i centres d'interpretació als espais naturals, paisatges culturals i jaciments arqueològics. Les audicions van de la música clàssica a l'experimental i de la tradicional a l'electrònica. El tret de sortida de la primera edició d'aquest festival tindrà lloc a Amposta aquest 1 de juliol, amb un concert del Duo Triangle. Tancarà la primera jornada la formació Benjamin León Quartet, una actuació també emmarcada dins la XXII Mostra de Jazz de Tortosa, al pati dels llimoners del Museu de Tortosa.

Reinterpretar, reconnectar, rellegir i redescobrir, a través del llenguatge musical, una riquesa patrimonial i cultural que sovint el públic absorbeix des d’un únic punt de vista. Aquest és l’objectiu de la primera edició del festival Ebre, Música & Patrimoni –programa que s’alterna bianualment amb l’Ebre, Art & Patrimoni que es va engegar l’any passat–, que la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre que encapçala el Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura ha organitzat per als mesos de juliol, agost i setembre en diferents espais singulars del territori. Si bé l’any passat va ser el torn de l’art amb l’Exposició Col·lectiva d’Escultura Sonora, aquest any és el torn de la música en totes les seues variants i combinacions possibles.

Per aquest any, s’han preparat dotze concerts en dotze espais patrimonials singulars de les Terres de l’Ebre: des de Museus i Centres d’Interpretació a espais naturals, paisatges culturals i jaciments arqueològics, en els que es podrà gaudir de concerts únics, que van des de la música clàssica a l’experimental i de la tradicional a l’electrònica. A més, la programació inclou activitats complementàries, com visites guiades i tastos.

El tret de sortida de la primera edició d’aquest festival tindrà lloc a Amposta aquest 1 de juliol a les 19h amb la roda de premsa de presentació i el concert inaugural interpretat pel Duo Triangle. En aquesta primera actuació, el clarinetista Miquel Àngel Marín i el violoncel·lista Oriol Aymat aportaran la seua visió del patrimoni exposat al Museu de les Terres de l’Ebre a través de la música clàssica i experimental. A més, tancant la primera jornada, hi haurà, al pati dels llimoners del Museu de Tortosa (22:30h), el segon concert del festival a càrrec de la formació Benjamin León Quartet, una actuació també emmarcada dintre la XXII Mostra de Jazz de Tortosa.

Les altres seus d’aquests concerts són: l’Abric 4 del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de l’Ermita (Ulldecona), la Cota 705 de la Serra de Pàndols (Pinell de Brai), el Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar), el Museu de la Pauma (Mas de Barberans), la Plaça Espanya (La Galera), la Barraca dels Quicolis (Freginals), el Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), el Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries del Pou de les Piques (Godall) i, per últim, l’Espai Natural de les Basses de la Foia (Masdenverge).

Amb aquestes dues activitats de gran format, que s’aniran alternant cada dos anys (Ebre, Art &Patrimoni els anys parells i l’Ebre, Música & Patrimoni els anys imparells) la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre pretén apropar el ric patrimoni del territori a la ciutadania des d’una perspectiva totalment nova, creant sinergies de forma totalment transversal, tant en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges, com en la creació de nous públics. Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a qualsevol amant del patrimoni i la música, gent curiosa, famílies i turistes. / Imatge Museu de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta