2 de juliol de 2015

El Parlament aprova el retorn de la gerència de l'ICS a l'Ebre i que el Verge de la Cinta es torne a ocupar del servei de cuina


TORTOSA (Baix Ebre).- ICV ha aconseguit aquest dijous que el Parlament aprove el retorn de la gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l'Ebre, i que el servei de cuina de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) es torni a fer des del mateix centre, i no amb un càtering des de Tortosa. En canvi, els ecosocialistes han denunciat que els vots de CiU i Esquerra han impedit altres propostes d'ICV en l'àmbit sanitari, com ara la reobertura de les urgències del CAP El Temple en els torns de matí i tarda; o la restitució de la planta de cardiòleg i dotar d'un aparell ecocardiògraf i d'un laboratori d’hemodinàmica al servei de cardiologia de l’HTVC. Unes mesures que, segons ha recordat ICV, els republicans van defensar a l'Ajuntament de Tortosa amb una moció recent.

ICV de les Terres de l’Ebre ha remarcat que van decidir portar les propostes en matèria de sanitat al ple del Parlament, després que ERC a Tortosa en portés una moció idèntica a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. El coordinador d'ICV a l'Ebre i portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va expressar que portaria les propostes dels republicans al Parlament per veure si ERC era capaç de tirar endavant les demandes que els republicans feien a Tortosa, "tot i que són còmplices de les retallades donant suport a CiU”.

"Gràcies al treball d’ICV al Parlament, on realment es prenen les decisions, tindrem algunes millores en sanitat, però no totes, ja que ERC i CiU s’han ajuntat una altra vegada per votar-hi en contra”, ha lamentat Jordan, tot advertint que seguiran atents perquè les mesures acordades es facin realitat, i no siguen només una votació al Parlament. D’altra banda, Jordan ha dit que continuaran insistint en la resta de punts que ERC i CiU han rebutjat.

Amb els vots de CiU i ERC també s'ha rebutjar revertir les reduccions i/o supressions de plantilla del personal mèdic i sanitari, tot retornant la jornada complerta a l’especialista en Reumatologia de l’hospital Verge de la Cinta. També restituir l’equip de Medicina Familiar i Comunitària del CAP del Temple de Tortosa.

En canvi, amb l'abstenció d'ERC i el vot en contra CiU s'ha aprovat que el servei de cuina de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa es realitzi des del mateix hospital, i no mitjançant un càtering de Tarragona, amb el sobrecost del transport i la pèrdua de qualitat que suposa per als usuaris. També s'ha aprovat, amb l'abstenció de CiU, retornar a ubicar la gerència territorial de l’ICS de les Terres de l’Ebre a Tortosa, dotant-la de les competències i funcions necessàries.

Finalment, de manera transaccionada i per majoria, el Parlament ha aprovat donar prioritat en la planificació sanitària per tal de dotar a l’ICS del pressupost necessari per reobrir de forma gradual tots els quiròfans necessaris per tal de reduir les llistes d’espera de tots els tipus d’intervencions, complint així amb els decrets i ordres del CatSalut. De la mateixa manera, reobrir de forma gradual tots els llits que hagin de donar resposta als pacients quirúrgics i també als pacients mèdics que s’han d’ingressar de forma urgent o programada, sobretot assegurant que mai cap pacient resta a urgències més temps de l’estrictament necessari pendent d’ingrés per manca de llit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta