2 de juliol del 2015

Els llogaters del carrer Tibau de la Ràpita revelen qui els ha ‘estafat’ amb els seus pisos

 

SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- La plataforma de llogaters afectats per la presumpta estafa de l’edifici del carrer Joan Tibau de la Ràpita han volgut posar noms i cognoms als que consideren els responsables de la seua situació. Són un grup de veïns immers en una batalla legal per intentar conservar els seus pisos de lloguer, que ara són propietat del Sareb, l’anomenat banc dolent. Asseguren que han estat víctimes d’una estafa immobiliària, ja que l’empresa arrendatària no és la propietària dels pisos i ara els vol desallotjar perquè ells es neguen a pagar el lloguer. El portaveu del col·lectiu, Laude Puig, ha revelat qui són les persones que, a través de Tesello SL, van comprar al constructora fallida Catalunya 2007 Promocions, quan la justícia va executar la hipoteca de l’edifici. Segons Puig, un dels socis anava a la llista electoral del PP de Tàrrega, mentre que l’altre va ser responsable dels actius finances d’Ibercaja i de Caixa Tarragona. Finalment, l’advocada que interposa les demandes contra els llogaters per impagament va ser advocada de Caja Madrid, l’actual Bankia.

Segons el portaveu veïnal, la justícia només hauria de mirar el registre mercantil per constatar la magnitud de l’estafa. Puig també ha explicat que l’administrador de Tesello és administrador d’altres 21 empreses que es dediquen a fer el mateix. En la mateixa línia, ha recordat que el col·lectiu 15-M de Madrid el va identificar com una de les persones que es dedicava a desfer els contractes de renda antiga. A més, va ser el responsable d’un polèmic desnonament que es va produir a Madrid.

D’altra banda, Puig ha explicat que la situació també afecta la comunitat de propietaris del mateix edifici, ja que pateixen un deute de gairebé 90.000 euros per part de l’empresa arrendatària. Nou famílies que ara estan patint la despesa de tots. Això provoca que no hi ha llum a les escales, a més de deficiències als pàrquings, i un dels ascensors no funciona.

Puig ha recordat que hi ha sis famílies que han interposat demandes, i que ja s’han celebrat quatre vistes. Segons el portaveu, no té sentit que els afectats denuncien una estafa i que continuen pagant als seus suposats estafadors. Ara, però, concentren els seus esforços en ajudar la família del veí Miguel Cazorla, que si res no canvia ha de ser desnonat el proper 20 de juliol. A més, també estan pendents de les sentències dels judicis que ja s’han celebrat. De fet, per aquest dijous hi havia previst el llançament d’una altra família, però es va aturar per la intervenció de l’Ajuntament de la Ràpita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta