16 de juliol de 2015

Gest de 'desgreuge' del nou govern d'Amposta amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre

AMPOSTA (Montsià).- L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i representants del govern municipal han rebut aquest dimecres a la tarda una representació de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per manifestar-los el seu compromís i suport amb la lluita del moviment antitransvasament. Un acte, amb el qual, l'Ajuntament ha volgut escenificar el canvi de sensibilitat institucional, després de la històrica mala relació entre el moviment social i els  anteriors governs de CiU. La PDE ha agraït el gir i ha subratllat la importància d'aquest suport en la lluita per garantir els cabals ambientals del tram final de l'Ebre i el Delta. Precisament, està previst que el pròxim ple ordinari aprovi una moció en aquesta línia.

Tomàs ha subratllat que el canvi de govern al consistori després de 28 anys de domini convergent suposa també un "canvi de la política institucional cap a la PDE", que a partir d'aquests moments trobarà el "suport absolut" de l'Ajuntament d'Amposta. Especialment, ha recordat, davant "l'espasa de Dàmocles que penja sobre el riu i el Delta" amb l'aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre i la reducció de cabals que planteja. "Estem disposats a liderar des del delta de l'Ebre aquesta pugna", ha subratllat.

La primera mostra d'aquest gir, ha avançat, es plasmarà en el primer ple ordinari del consistori, a finals d'aquest mes de juliol, on el govern municipal sotmetrà a aprovació una moció de suport a la proposta de cabals aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, "una punta de llança per anar a Europa i poder continuar sobrevivint". L'alcalde s'ha mostrat confiat que tots els grups municipals l'hi donaran suport.

La PDE no ha ocultat la seva "alegria" per la declaració d'intencions de l'alcalde i l'acte de desgreuge, que la portaveu Susanna Abella ha qualificat de "moment històric". Segons ha argumentat, si bé la població d'Amposta ha donat sempre àmpliament suport a les reivindicacions del moviment antitransvasament i les seves accions -es van organitzar manifestacions a la ciutat els anys 2000 i 2008-, "mai" en quinze anys de lluita van trobar el "suport unànime" de l'Ajuntament. "Ha estat quelcom més que una reunió. Ha estat un acte sentimental", ha afegit el també portaveu, Joan Antoni Panisello, qui ha recordat que les iniciatives de la PDE topaven habitualment amb "coaccions" i "actes vergonyosos" des dels governs municipals de CiU.

Abella, per la seva banda, ha remarcat que les institucions sensibles a la lluita antitransvasament poden contribuir "pressionant" els governs de la Generalitat -especialment, en matèria agrícola i ambiental- i estatal perquè el Pla Hidrològic de l'Ebre respecti el Delta. "No fem res que no sigui normatiu", ha clarificat. La PDE considera necessari que el territori disposi d'ajuntaments i consells comarcals "forts" que assumeixin la lluita no només pel riu sinó pel reequilibri territorial, refermant la idea d'un "front institucional" que sigui "el més ampli, divers i transversal possible" per definir els objectius de futur comuns de les Terres de l'Ebre. / Via ACN. / Imatge Ajuntament d'Amposta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta