20 de juliol del 2015

Quatre farmàcies de Tortosa i Amposta ofereixen la prova ràpida del VIH

 

TORTOSA (Baix Ebre).- Quatre farmàcies de les Terres de l’Ebre, dos de Tortosa i dos d’Amposta, ofereixen des de la setmana passada la prova ràpida per a la detecció precoç del VIH amb l’objectiu d’incidir en la prevenció de la infecció del virus de la sida. Es tracta de les farmàcies Montserrat Renau del carrer Cervantes i Gamundi de l’avinguda Colon a Tortosa; i Maria del Carme Abella a l’avinguda Santa Bàrbara i Juan Carlos Moran al carrer Barcelona, a Amposta. Aquestes quatre farmàcies s’afegeixen a les 12 de Tarragona i Reus que des del 2012 ofereixen aquesta prova mostrant d’aquesta manera el compromís dels farmacèutics com a agents de salut propers a la població.

La farmacèutica Montserrat Renau ha explicat que va decidir sumar-se a la iniciativa amb la voluntat d’oferir un servei més a l’usuari. La prova del VIH és una anàlisi de sang senzilla que detecta la presència d’anticossos contra el VIH dins l’organisme. La prova va acompanyada d’una correcta informació sobre la transmissió del VIH, com evitar-la i sobre les possibles repercussions de la infecció i suport emocional abans i després de la prova. Els resultats s’obtenen a la mitja hora. Renau ha explicat que hauria de fer-se la prova qualsevol persona que hagi estat exposada al virus mitjançant relacions sexuals o sang. Des de l’any 2012, s’han realitzat un total de 518 proves a les dotze farmàcies de Tarragona i Reus. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta