27 de juliol del 2015

Tortosa acomiada la XX Festa del Renaixement amb el nucli històric ple de visitants i turistes


TORTOSA (Baix Ebre).- La XX Festa del Renaixement va acomiadar-se aquest diumenge amb la gran desfilada de grups participants, amb sortida des del parc municipal i arribada a l'Ajuntament. També amb els últims passis de la Taverna d'Enrico, un dels espectacles més emblemàtics de la Festa. Al migdia, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va destacat també la incorporació de nou espais, que permeten un major esponjament de les artèries més transitades. Aquest és el cas de la plaça Mossèn Sol, les obres d'urbanització de la qual han acabat recentment. O el carrer Montcada, que ha permès fer més permeable l'entrada al centre històric. Segons Bel, l'entrada en funcionament de l'aparcament soterrat del nucli antic també ha millorat la mobilitat en tot aquest àmbit.

Les Gàrgoles, de la companyia francesa Du Chaland, o la Dansa del Dervitx, que van exhaurir les entrades de tots els passis programats en la present edició de la Festa del Renaixement, van tenir ahir de públic més de 150 turistes russos que han aprofitat les seues vacances de sol i platja a Salou per fer un parèntesi de turisme experiencial i conèixer Tortosa i l'ambient del segle XVI en què la ciutat es troba immersa durant tot el cap de setmana. El turisme rus, encara que anecdòtic, junt a una notable presència de visitants de nacionaltiat francesa i turistes de parla anglesa, són un dels elements que van destacar Bel i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, en un primer balanç de la XX Festa del Renaixement.

A banda de la internacionalització de la Festa, tant amb la presència de companyies d'espectacles d'arreu d'Europa com amb la vinguda de turistes d'arreu, l'organització ha destacat novament el volum de visitants que ha omplert Tortosa durant aquests quatre dies. Malgrat la dificultat de posar-hi xifres, l'alcalde va revelar alguns dels indicadors que constaten aquesta important afluència de gent. D'una banda, la recaptació dels espectacles de pagament, que a falta dels últims passis s'estima un 20 per cent superior a la de l'any passat. Un percentatge similar al volum de brossa recollida, que indicaria més visitants i/o un major consum./ Imatge Festa del Renaixement - Ajuntament de Tortosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta