1 de juliol del 2015

Tortosa reclama incloure la nova proposta de cabals per a l'Ebre en la revisió del Pla Hidrològic



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dimarts un conjunt de suggeriments i observacions a la proposta de projecte de revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre, als efectes de millorar el règim de cabals previst per al tram final del riu. Així, l’Ajuntament dóna suport a la nova proposta de cabals feta per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, amb un consens històric de totes les parts.

L’acord de la junta de govern local de Tortosa respon a de l'ordre del Ministeri d'Agricultura de 30 de desembre de 2014. L'alcalde, Ferran Bel, ha assenyalat que el consistori "ha volgut fer seua la proposta de la Comissió", i ha avisat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i al Ministeri d'Agricultura que tindran l’Ajuntament de Tortosa al davant mentre no modifiquin la proposta de cabals actual, ja que és clarament “insuficient i lesiva per als interessos mediambientals i econòmics de les Terres de l'Ebre”.

Com en altres ocasions, Bel també ha volgut destacar i agrair la feina del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Comissió per la Sostenibilitat i de la mateixa Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), "que també ha estat treballant instant a presentar suggeriments a la proposta, una altra vegada irracional, de Pla Hidrològic".

El consistori tortosí s'ha volgut sumar, d'aquesta manera, a l'acord assolit la setmana passada en el marc de la Comissió per la Sostenibilitat, “històric” segons el mateix conseller Santi Vila. Un acord que va ser assumit per totes les parts: regants, administració i entitats ecologistes. La nova proposta de cabals planteja un volum anual d'aigua de 5.871 hm3 en anys secs, 7.732 hm3 en anys normals, i 9.907 hm3 en anys humits, xifres molt allunyades dels 3.009 hm3/any de l'actual Pla Hidrològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta