12 d’agost del 2015

Els Quicos obren dijous les Festes Majors d'Amposta amb un concert gratuït


AMPOSTA (Montsià).- El grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries tornarà a actuar aquest dijous a la nit per les Festes Majors d’Amposta. Es tracta d’un concert ple de simbolismes, ja que els Quicos no actuaven a la festa major de la capital del Montsià des de fa 21 anys, poc abans que esclatés la polèmica pel transvasament de l’Ebre previst al Plan Hidrológico Nacional (PHN), aprovat pel govern del PP amb el suport de CiU. La música i les jotes antitransvasament dels Quicos es van convertir en la banda sonora original de moltes de les manifestacions de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), i el grup creu que el govern municipal d’aquella època, amb majoria absoluta de CiU, els va castigar pel seu suport inequívoc al moviment social.

Tot i així, una de les actuacions dels Quicos més recordades a Amposta és la que van fer al costat de Pepet i Marieta en la manifestació del 18 de maig del 2008, l’any de la sequera, quan el tripartit va intentar fer un transvasament d’emergència a Barcelona. Però ni tan sols el canvi d’actitud de CiU en relació als transvasaments va fer que els Quicos tornessin a actuar a Amposta per festes, com sí que va passar a Tortosa. Ara, amb la nova majoria absoluta d’ERC, els Quicos han fet un vídeo d’agraïment que l’Ajuntament d’Amposta ha penjat al seu perfil de Facebook.


Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries conviden a tothom al concert de festes majors d'Amposta del 13 d'agost! No us el podeu perdre! #FMAmposta2015
Posted by Ajuntament Amposta on Martes, 21 de julio de 2015


El concert dels Quicos tindrà lloc aquest dijous a la nit, a partir de les onze, al pàrquing de les antigues piscines d’Amposta, amb entrada gratuïta. Serà el concert d’obertura de les festes majors, que enguany també inclouen els concerts de Montse Castellà (15 d’agost), Pepet i Marieta (19 d’agost), els Catarres i El Mafio (23 d’agost). Les festes d’Amposta comencen aquest dijous al matí amb el repartiment del panoli i les senyeres amb el logotip del centenari del Pont Penjant. Ja a la tarda té lloc la dinovena edició de la Super Festa a la Piscina, així com la tradicional arribada del Bou Capllaçat amb el típic repartiment de polos. Les festes d’Amposta s’allargaran fins al proper 23 d’agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta