3 d’agost del 2015

S'apropa l'Eufònic 2015, el festival de les arts sonores i visuals que s'escampa pel territori




SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’espot del festival Eufònic 2015 s’ha donat a conèixer aquest dilluns. És una producció de Caribe, dirigida per Santi Gila i protagonitzada per Jordi Forcadell. Una peça misteriosa filmada als Ullals de Baltasar, un dels nous espais del festival, que acollirà les actuacions d’Amatria i Orange Broek, el proper dissabte 5 de setembre en horari de vermut. L’Eufònic 2015 portarà a les Terres de l’Ebre més de 30 artistes sonors i visuals. Del 3 al 6 de setembre, la quarta edició de l’Eufònic vol consolidar-se com la gran cita amb les arts sonores i visuals, amb Sant Carles de la Ràpita com a centre neuràlgic però ampliant la seua influència a d’altres poblacions del territori com Amposta, Tortosa, Miravet i Ulldecona, així com espais naturals del delta de l’Ebre.

Per exemple, hi haurà concerts audiovisuals, instal·lacions sonores i visuals, arts digitals, accions a la natura i la convocatòria del primer Campus d’Aprenentatge, una experiència ancorada en el paisatge i oberta a totes les disciplines de l’art d’avantguarda. En aquesta quarta edició es comptarà amb noms com beGun, Maria Rodés, Tiger Menja Zebra, Montgomery Experience, Sergi Fäustino, LCC o Amatria, així com obres i instal·lacions d’artistes com Jan Mech, Digrafs, Playmodes o Xavi Lloses.

Un dels plats forts d'Eufònic 2015 seran les instal·lacions artístiques que, repartides per diferents espais, han estat comissariades especialment per a l'ocasió, impulsant la investigació visual i el seu diàleg amb l'espai. Espectacular serà la presència de Playmodes al castell templer de Miravet, amb un mapping d’autor per a l’absis de l'església del castell i que s’inaugura el 22 d’agost. Xavi Lloses portarà la seva premiada peça "Nautilus" a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa, una escultura sonora i alhora un instrument, que funciona de forma autònoma interpretant una partitura generativa. S’inaugura el 3 de setembre i es podrà visitar fins el 19 de setembre. L’artista i performer Jan Mech ocuparà l’Antic Molí d'Oli d'Ulldecona amb una instal·lació sonora creada especialment per a l'ocasió, que s’inaugurarà el 21 d’agost, mentre que Bosch & Simons portaran les seves màquines sonores al fantàstic espai del Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpida, des del 29 d’agost fins el 20 de setembre. A mes, el col·lectiu interdisciplinari Col·lec, format per 17 estudiants de diverses escoles d’art i disseny de Barcelona, presentarà una instal·lació lumínica interactiva al Soterrani, que es desdoblarà en un taller emmarcat en el Campus d’Aprenentatge i que es podrà visitar els dies 4 i 5 de setembre.

L’Eufònic 2015 s’inaugurarà a la platja de Sant Carles de la Ràpita amb l’espectacle ‘Montgomery Experience’, projecte que uneix Montgomery, la nova banda de Miguel Marín (Arbol), amb la companyia de dansa de Teresa Navarrete. Es tracta d’un concert ballat que ja va inaugurar el Mes de la Danza de Sevilla. Tota la programació i activitats ja es poden consultar a la pàgina Eufonic.net.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta