17 d’agost de 2015

Tortosa tomba la primera de les cases de l'antiga façana fluvial per obrir la nova plaça de la catedral


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha començat a enderrocar aquest dilluns les cases de davant de la Catedral. Des de fa dues setmanes, el consistori treballava en la retirada de voladissos i balconades. Posteriorment es van treure les línies de les companyies subministradores, l’enllumenat públic i aigua. Però aquest dilluns ja s’ha començat a enderrocar la cantonada del tercer pis del número 21 del carrer Croera, al damunt de l’antiga pirotècnia Besalduch. Diversos operaris treballaven en l’enderroc que es realitza avançant des de les cotes superiors fins arribar a nivell de carrer. De fet, l’accés al carrer Costa de Capellans de la rambla Felip Pedrell ja està tancat amb tanques.

El projecte d’enderroc adjudicat per l’Ajuntament de Tortosa detalla que l’enderroc es farà de manera controlada i minuciosa, per mirar de no malmetre les possibles troballes patrimonials que puguin sorgir durant el procés. Amb tot, les troballes més importants podrien aparèixer al final de l’actuació, que es preveu finalitzi en tres mesos.

Una vegada finalitzi l’enderroc, s’iniciaran els treballs d’excavació arqueològica del subsòl, que permetrà determinar el format i tipologia de l’espai públic resultant entre la Catedral i el riu Ebre. Amb tot, es preveu que a principi de l’any vinent es pugui encarregar la redacció del projecte, i posteriorment la licitació de les obres de la plaça. La seva execució, i finalització del conjunt de l’obra, es preveu que sigui al 2017. L’obra d’enderroc s’ha adjudicat a l’empresa SEMAC per un import de 209.370 euros, partida econòmica que inclou el seguiment arqueològic de l’enderroc. / Via Canal 21 Ebre

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta