20 de setembre del 2015

Artur Mas, des de Tortosa: 'Indígenes dir que gran botifarra i victòria de Junts pel Sí'




TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat número 4 Junts pel Sí, Artur Mas, ha demanat enviar "una gran botifarra" als "grans caps" de PSOE, PP i Podemos el proper 27-S votant Junts pel Sí. De fet, els ha acusat de venir a dir als catalans què han de fer. Des de Tortosa, Mas ha ironitzat que Pedro Sánchez, Mariano Rajoy i Pablo Iglesias es dirigeixen als catalans dient "Venir a reserva catalana. Dir indígenes que convé votar" i per això ha demanat enviar el missatge: "Indígenes dir que gran botifarra i victòria de Junts pel Sí, que no els agradarà gens". Ha contestat Sánchez que Catalunya "no necessita el Senat", a Iglesias li ha rebatut les crítiques sobre la sanitat catalana, i a Rajoy que no parli en nom de la "Catalunya silenciada".

El president de la Generalitat s'ha referit a les visites aquest cap de setmana de Sánchez, Rajoy i Iglesias i, emulant llenguatge indi, els ha dit que els catalans no necessiten que vinguin a dir-los què han de fer com si es dirigissin als "indígenes". A Rajoy li ha criticat que demani que es doni veu a la Catalunya "silenciada i silenciosa com si fos la Catalunya que representen ells". Ha contraposat que en canvi "no tingui cap valor per ells" que durant quatre anys consecutius un milió i mig de persones s'hagi manifestat cada Diada, manifestacions "que no ha tingut precedents enlloc". Ha afirmat que aquesta Catalunya sí que està silenciada o explicada "del revés a base de mentides i mentide molt grosses" a través d'alguns mitjans de comunicció. "Els hi creixerà el nas", ha afirmat.

També ha contestat a la proposta del socialista Sánchez, que aquest diumenge ha dit que traslladaria el Senat a Barcelona i ha ironitzat sobre si amb això "Catalunya aniria fantàsticament bé". "No necessitem un Senat espanyol a Barcelona, necessitem un govern a Catalunya i un Parlament amb les mateixes capacitats de decisió i que pugui administrar els recursos com qualsevol altre país a Europa", ha declarat.

A Iglesias, li ha rebatut que hagi parlat d'una "sanitat de merda" assegurant que ha estat reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha aconseguit un líder de trasplantaments i amb els millors professionals, entre d'altres. "D'això se'n pot dir sanitat de merda?", s'ha preguntat, al temps que ha reconegut que seria millor si tinguessin els 15.000 milions d'euros que "xucla" l'Estat espanyol. "Que no ens atabalin i que no insultin la nostra intel·ligència", ha asseverat.

Mas ha reconegut que la setmana que comença és "crucial" i per això ha demanat no pensar que està tot fet, "rematar" la feina perquè "l'endemà serà tard". Ha demanat un resultat "contundent" que es pugui llegir "començant per Madrid i acabant per Brussel·les i Washington". "No tot acaba el 27-S però tot comença el 27-S", ha afirmat. Ha demanat també votar pel futur de les properes generacions, perquè quan mirin enrere puguin dir que la van encertar i que van portar Catalunya a ser un país normal i ha defensat que aquest canvi i aquest objectiu passa per Junts pel Sí.

Junqueras acusa de "mentiders" els que diuen que Europa no escoltarà

Per la seva part, el líder d'ERC ha acusat tots aquells que diuen que Europa no escoltarà una Catalunya independent de "mentir" i, des de les Terres de l'Ebre, ha posat com exemple la lluita contra el pla hidrològic durant la qual Europa "va escoltar més que l'Estat i Madrid". "Quan algú ens vol fer creure que no escoltaran la nostra veu sabem que menteixen perquè en moltes ocasions hem trobat la manera de fer-nos sentir i respectar i hem trobat millors aliats que al govern espanyol", ha declarat.

També ha criticat que tots els diners que l'Estat té previst invertir a Catalunya siguin "menys que els que ha destinat a indemnitzar a una sola persona pel projecte Castor" i ha recriminat que "premien" aquells que "enlloc de construir la terra, la fan tremolar amb els seus experiments".

A més, s'ha referit al transvasament de l'Ebre, acusant el govern espanyol de no complir el cabal ecològic i ho ha contraposat amb Portugal no tenen aquests problemes. "L'elit s'ha encarregat de demostrar allò que molts hem intuït: la autonomia que ens cal és la de Portugal", ha declarat.

Junqueras ha dit però que "les seves mentides no fan efecte" perquè els catalans estan "vacunats". "Són uns mentiders i hem après a confiar en nosaltres mateixos", ha reblat, al temps que ha dit que "ja n'hi ha prou de mentides, d'indignitat i menyspreu". Per això, també ha demanaat una victòria "clara, contundent i incontestable que les cancelleries europees i internacionals entenguin".

Per últim, el candidat per Tarragona, Germà Bel, ha fet una crida a la gent d'ICV i PSC perquè se sumin al projecte de Junts pel Sí. S'ha dirigit concretament al candidat del PSC, Miquel Iceta, a qui li ha dit que "des de quan un líder d'esquerra i ha de dir al seu electorat que faci cas a la banca". Bel ha reivindicat la tradició "gloriosa" del PSC però ha lamentat el canvi que va registrar des que "va liquidar" Pasqual Maragall. "Un partit d'esquerres hauria d'incorporar-se a la onada de canvi. Gent del PSC també veniu, us necessitem", ha dit. Bel ha fet una crida a la participació i ha acusat les institucions espanyoles de tractar els catalans "com a tontos i com a súbdits" i ha afegit: "Aquest és el principal motiu per canviar d'estat". Al míting, que s'ha fet al Parc Municipal de Tortosa, també hi han participat Montserrat Palau, Lluís Salvadó i Meritxell Roigé. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta