16 de setembre del 2015

Bítem demana la cessió de part del Mas del Bisbe per rehabilitar-lo

 

BÍTEM (Baix Ebre).- L’EMD de Bítem ha fet una proposta de conveni al Bisbat de Tortosa per poder disposar i rehabilitar dos dels espais més emblemàtics del Mas del Bisbe, una de les joies del patrimoni del poble. Així ho ha explicat aquest dimecres el president de l’EMD de Bítem, Josep Cugat, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Segons Cugat, la intenció és recuperar l’antiga capella romànica i la sala capitular del Mas del Bisbe, una residència d’estiu que el bisbe Arnau de Jardí va promoure al segle XIII. Cugat ha explicat que l’acord està molt a prop de tancar-se, i que el conveni seria per als propers 29 anys. Però abans, cal que el Bisbat solucione la situació dels actuals arrendataris del Mas del Bisbe.

L'actual edifici del Mas del Bisbe, d'estil romànic i gòtic, conserva una part del claustre, la sala capitular, una capella amb rosetó, cuina, estable, altres estances i xemeneies, així com un gran celler soterrani. Cugat ha recordat que el Mas del Bisbe suposa l’origen del poble, i que amb la recuperació d’aquest patrimoni Bítem podrà comptar amb un important atractiu turístic. El president de l’EMD ha dit que més endavant caldrà estudiar si també hi instal·len les noves dependències municipals, tenint en compte que el Mas del Bisbe queda als afores del poble.

D’altra banda, Cugat ha assenyalat que l’EMD de Bítem voldria també impulsar l’aprofitament de l’antiga colònia Gassol, també coneguda com la Masada. El president de la junta veïnal ha recordat que el complex pertany a la Generalitat, i que l’ideal seria ubicar-hi un alberg juvenil, tenint en compte que molt a prop hi ha un embarcador i que des de la Masada es podrien iniciar diverses rutes de turisme esportiu i senderisme. Però Cugat ha advertit que la Generalitat té un problema de finançament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta