11 de setembre del 2015

El govern espanyol acusa Mas d'utilitzar la Diada en benefici dels seus interessos electorals



MADRID.- La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, d'utilitzar la Diada i els recursos "de tots els catalans" que s'hi destinen en benefici dels seus interessos electorals. També ha respost les manifestacions que el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va fer a la BBC apuntant que no es pot expulsar els catalans d'Europa i recordant que la UE és "pragmàtica". "Li diria al senyor Romeva que com que la UE és pragmàtica el primer que va fer va ser donar-se unes normes que diuen que cal respectar la legalitat internacional, la dels estats membres, i i integritat territorial dels estats membres", ha dit.

A la roda de premsa posterior al consell de ministres Sáenz de Santamaría ha afirmat que la commemoració de la derrota de l'11 de Setembre s'ha convertit en un "acte electoral" i en conversa amb la premsa ha recordat que la Junta Electoral així ho considera a la resolució d'aquest dijous on obliga TVC a "compensar" els partits no independentistes amb el mateix temps que destina a la cobertura de la Via Lliure.

"Al principi de la democràcia l'11-S era una festa dels catalans, després es va convertir en acte reivindicatiu dels interessos de només part dels polítics catalans, i avui un acte electoral entre altres de Mas", ha sentenciat.

Per aquest motiu ha reivindicat la "neutralitat" de les institucions públiques i ha afegit que aquesta "neutralitat" significa "no utilitzar el que és de tots en benefici dels interessos electorals de només uns quants i no utilitzar els recursos que es paguen dels impostos de tots els catalans perquè facin campanya només uns pocs".

Preguntada sobre si en el cas de Catalunya també defensa que governi la llista més votada -com el seu partit i el govern espanyol va insistir durant la campanya de les municipals-, Sáenz de Santamaría ha afirmat que "una cosa és governar i una altra plantejar propostes que no tenen cabuda a la Constitució, perquè qui decideix què és Espanya és una majoria sobirana del poble espanyol". "Una cosa és tenir majoria per governar i una altra no comptar amb la majoria que decideix el que és Espanya", ha dit.

No valora els resultats que el CIS atorga al PP però apunta als de CDC

La vicepresidenta ha rebutjat valorar els resultats que l'estudi preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) atorga al PP (12-13 escons), però ha convidat el periodista que li ha preguntat per aquests mals resultats a "revisar els resultats del partit que sustenta el govern a Catalunya al llarg de tota la sèrie històrica", en referència a CDC.

Respon a Romeva que la UE defensa la integritat dels estats

Sáenz de Santamaría també ha respost des de la taula del consell de ministres a les manifestacions del cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, que ha afirmat que la UE és "pragmàtica".

"Li diria al senyor Romeva que com que la UE és pragmàtica el primer que va fer va ser donar-se unes normes que diuen que cal respectar la legalitat internacional, la dels estats membres, i i integritat territorial dels estats membres. Les normes no les pot canviar Romeva per moltes intervencions que faci a l'inici de campanya", ha sentenciat. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta