13 de setembre del 2015

Errejón a Tortosa: 'Ajudeu-nos a fer fora Rajoy i us ajudarem a fer fora en Mas'



TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, confia que l'elevada participació que s'espera el 27-S farà possible "el canvi" a Catalunya. "Quan molta gent desil·lusionada va a les urnes, són possibles els canvis", ha apuntat des de Tortosa, on ha participat en un acte de la coalició Catalunya Sí que es Pot. Errejón s'ha mostrat convençut que guanyaran les pròximes eleccions a Catalunya i, després, al Congrés dels Diputats, i que donaran "la sorpresa" com ja van fer a les municipals. El dirigent de Podem també ha posat en valor que, els últims anys, la desobediència civil que s'ha donat és la de la ciutadania del "sí que es pot", que ha lluitat contra "les retallades i l'austeritat de CiU i del PP".

El número 2 de Podem, Íñigo Errejón, ha reaccionat a la proposta de l'ANC de donar cobertura a actes de desobediència civil després del 27-S i ha reivindicat que ells ja fa temps que han descobert la desobediència, "la de la gent del sí que es pot que Mas criticava", contra els desnonaments o les retallades en sanitat. "La millor gent d'aquest país ha estat fent desobediència pacífica i no violenta per fer front a l'austeritat i les retallades. Aleshores ja en fèiem i sabem molt bé que és, i sabem que és aquesta desobediència la que ara hem portat i hem de portar a les institucions", ha defensat.

"Ajudeu-nos a fer fora Rajoy i us ajudarem a fer fora en Mas"

Errejón ha considerat també que la manifestació de la Diada té el seu origen en la idea sembrada durant molt de temps segons la qual es deia que "a l'altra banda de l'Ebre no hi havia ningú escoltant" als catalans. Per aquest motiu, el número 2 de Podem ha proposat un pacte: "farem fora Mas i els corruptes el 27-S si ens ajudeu després a fer fora Rajoy perquè puguem posar al govern un president que respecti els catalans". "És clar que hi ha gent escoltant a l'altra banda de l'Ebre", ha reivindicat.

Íñigo Errejón ha acusat Convergència d'haver estat al costat de PP i PSOE i ha rebutjat la teoria que, si no guanya Junts pel Sí, guanyarà "l'Espanya negra d'Aznar". "El clan Pujol va prestar els vots a Aznar per a fer-lo president, i són ells els que van votar les reformes laborals", ha avisat. "Són còmplices i aquestes eleccions no seran un partit de ping-pong perquè us assembleu massa i hem vist la Guàrdia Civil buscant sobres a les vostres seus", ha afirmat en al·lusió directa a PP i CDC.

El dirigent de Podem ha advertit també que "cal ser molt curós amb el vot" perquè "seguir votant blau o taronja" no significarà un canvi polític". En aquest sentit, Errejón ha carregat contra C's i ha afirmat que la formació d'Albert Rivera s'ha retratat amb la seva política de pactes, "donant suport al pitjor PSOE dels ERE's a Andalusia i al pitjor PP de la Púbica i el cas Gurtel a Madrid". "Amb aquest currículum és poc creïble que Ciutadans pugui representar el canvi polític o la regeneració democràtica", ha avançat.

En clau territorial, i culminant un discurs pronunciat en bona part en català, Errejón s'ha sumat a la demanda de les Terres de l'Ebre de fer gratuïta l'autopista AP-7 mentre no es desdobla la N-340. "Cohesionar un país és estimar el territori i donar respostes a la seva gent", ha subratllat, alhora que ha conclòs, de cara al 27-S, que "sí que es pot i Rabell es posarà al capdavant d'unes institucions recuperades per la gent"./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta