2 de setembre del 2015

La nova T-10 permet viatjar a Barcelona des de les Terres de l'Ebre per només 9,50 euros


TORTOSA (Baix Ebre).- El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa, a partir del pròxim dilluns 7 de setembre, nous descomptes en la targeta mutiviatge T-10 en els desplaçaments entre les Terres de l'Ebre i Barcelona. S'unificarà el preu d'aquest títol per a qualsevol municipi ebrenc amb la línia regular de bus a la capital catalana i passarà a costar 95 euros. La nova tarifa suposarà una rebaixa de fins al 60% en el preu respecte del bitllet senzill. D'altra banda, a partir del 14 de setembre s'incorporen noves millores en la xarxa del transport públic, d'acord amb l'estudi de millora, amb un increment de les connexions entre alguns municipis de les Terres de l'Ebre.

Des d'Alcanar, el preu del trajecte a Barcelona s'abaratirà dels 12,78 euros actuals als 9,5 euros. Des de Tortosa, per exemple, el preu per trajecte passarà dels 10,95 euros als 9,5. L'objectiu és estimular la demanda i millorar la competitivitat del transport públic entre l'Ebre i Barcelona amb preus atractius pels viatgers. Des de l'any passat, s'han introduït progressivament un conjunt de millores en l'oferta de serveis d'autobús en aquest corredor, de tal manera que actualment s'ofereixen deu anades i deu tornades de dilluns a divendres des de la zona d'Alcanar, així com cinc anades i cinc tornades els dissabtes i diumenges. Des de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, la connexió es fa amb tres anades i tres tornades diàries en període lectiu, i dos anades i dos tornades la resta de l'any.

La targeta T-10 és multipersonal, de manera que la poden fer servir diverses persones d'un mateix grup alhora, i s'adquireix als mateixos autobusos i a les taquilles de l'empresa HIFE, que gestiona aquestes línies. La recàrrega es pot fer tant a dins dels autobusos com a les taquilles de l'operador -estació d'autobusos de Tortosa i Amposta i taquilles de Barcelona.

Pel que fa als viatges interns a les Terres de l'Ebre, la T-10/120 que es va posar en marxa l'octubre passat ha permès abaratir el cost dels trajectes fins a un euro per viatge. Fins avui, s'han venut 6.727 targetes d'aquestes característiques, amb les quals s'han efectuat 226.109 viatges. Així, un 44% dels desplaçaments en transport públic a l'Ebre es fan amb aquesta targeta. A més, hi ha hagut un 14% d'increment de demanda amb 61.422 viatges més.

Més freqüències a partir del 14 de setembre 

Paral·lelament als nous descomptes que ara entren en funcionament, el Departament posarà en marxa el 14 de setembre noves millores a diverses línies d'autobusos de les Terres de l'Ebre per incrementar l'oferta existent. L'actuació s'inclou dins de l'estudi de millora de transport públic de les Terres de l'Ebre que es va presentar el passat novembre, que va permetre també la implantació d'altres mesures estratègiques, com ara el bus exprés e3 entre Tortosa i Alcanar, i el servei Tortosa-Aeroport del Prat. Es posaran en marxa dos noves expedicions entre Sant Bàrbara i Amposta, una sortida a dos quarts de deu del matí i una tornada a les quatre de la tarda. Es vol facilitar l'accés a la capital de comarca on es troben els centres sanitaris, educatius i serveis de referència de la zona.

També s'implantaran dos noves expedicions entre Móra la Nova  i Tortosa, una sortida a tres quarts de nou del matí i una nova tornada a la una del migdia. Aquesta actuació beneficiarà els municipis de Móra la Nova, Móra d'Ebre, Ginestar, Rasquera, Benifallet, Xerta, Aldover i Tortosa. D'altra banda, es faran dos noves expedicions entre Paüls i Tortosa a través d'un nou servei entre Paüls i Xerta, municipi on es connectarà amb la línia de Móra la Nova a Tortosa. També s'impulsarà un servei entre Miravet, Benissanet i Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, també els dies no lectius, ampliant, d'aquesta manera el servei durant tot l'any.

A la Ribera d'Ebre, també s'implanten també dues expedicions més entre Tivissa, Móra la Nova i Móra d'Ebre. Els dies lectius es passarà de tres per sentit a quatre, i els dies feines no lectius de dos a tres. L'objectiu és millorar les connexions amb la capital de comarca, on hi ha l'Hospital, l'estació de tren de Móra la Nova, i equipaments educatius, entre altres. Per últim, s'implanten quatre expedicions més entre la urbanització dels Eucaliptus, l'EMD dels Muntells, Sant Jaume d'Enveja i Amposta, al Montsià. Al servei actual se sumen dos expedicions més per sentit entre setmana. També es crea una nova parada a Deltebre, per facilitar la comunicació entre Deltebre i Amposta, fins ara inexistent. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta