3 de setembre del 2015

La vuitena Marxa de Torxes de l'Ebre farà una crida a guanyar les llibertats nacionals i socials


TORTOSA (Baix Ebre).- La Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre ha presentat la vuitena edició de la Marxa de Torxes per la Independència, que enguany porta per lema “Guanyem-nos les nostres llibertats!”. La marxa tindrà lloc a Tortosa el 10 de setembre a les 20:30 ores, amb sortida des del Castell de la Suda fins a arribar a la plaça del Mercat. Aquesta manifestació de l’independentisme a les Terres de l’Ebre s’ha consolidat com la més gran del territori, tot comptant l’any passat amb 800 persones marxant pels carrers del nucli antic de Tortosa. Enguany, la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre està formada per les entitats Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, Casal Popular Panxampla i Assemblea Nacional Catalana de les Terres de l'Ebre.

La marxa, que sortirà a les 20:30 hores des del Castell de la Suda, passant pel nucli antic, acabarà a la plaça del Mercat, amb els parlaments de Manolo Tomàs, membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). La lectura del manifest anirà a càrrec de Paula Rebullida, activista LGBT. El lema d’enguany, “Guanyem-nos les nostres llibertats!”, referma la voluntat de la Comissió per treballar per un país nacionalment lliure i socialment just, en referència a l'anhel de recuperació de les llibertats nacionals i també socials. Alhora, es vol emfatitzar la importància i la voluntat que el nou país deixe enrere les estructures centralistes i es treballe per l'equilibri territorial. És per això que un dels parlaments anirà a càrrec de Manolo Tomàs, activista i membre de la PDE des dels seus inicis. Per un altre costat, la Comissió ha volgut fer un reconeixement a la recent creació de l'entitat LGTeBre invitant a una de les seues membres i activista, Paula Rebullida.

Al manifest d'enguany també s'ha volgut remarcar, entre d'altres aspectes, els canvis polítics arreu dels Països Catalans i que s'espera que canvien les polítics contra la llengua i cultura catalana. Alhora s'ha volgut recordar que cal estar atents als embats que farà l'Estat espanyol contra tot el "procés d'alliberament". A més, aquest 2015 es cridarà a participar als actes organitzats a la Diada, com és la Via lliure de la Meridiana i totes les manifestacions populars arreu del país, i perquè el 27-S la població "omple les urnes de vots d'independència".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta