14 de setembre del 2015

Lo Riu denuncia l'abandonament d'un crani humà a l'exterior del Memorial de les Camposines



LA FATARELLA (Terra Alta).- L'associació Lo Riu de la Fatarella, dedicada a l'estudi del Patrimoni Arqueològic i Històric de les Terres de l'Ebre, ha informat aquest dilluns que una persona anònima va depositar diumenge en un racó del Memorial de Les Camposines les restes d'un crani humà, "segurament pertanyent a una víctima de la Batalla de l'Ebre i trobat en superfície a prop de la zona". Arran d'aquest fet, l'entitat ha volgut preguntar-se quin protocol d'identificació espera a aquest crani, "molt probablement cap, més enllà de passar a engruixir l'ossari vergonyós que s'amaga darrere aquest memorial".

Segons Lo Riu, aquest és "un nou testimoni de la política de desori i descuit que la Generalitat, ara com ara, no és capaç de redreçar (malgrat tenir-ne el 100% de competències), i que envolta a totes les víctimes de les desaparicions forçades; vulnerant sistemàticament el Dret Internacional i desoint Nacions Unides", ha afegit abans de titllar tot plegat de "tercermundisme memorialístic". De la mateixa manera, han explicat que aviat informaran d'un breu manifest que els impulsors del Banc d'ADN pels desapareguts han fet arribar a les set formacions polítiques que es presenten a les eleccions del 27S./  Imatge Associació Lo Riu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta