11 de setembre del 2015

Nou autocars d'Amposta han participat a la Via Lliure de Barcelona



AMPOSTA (Montsià).- Nou autocars han sortit aquest divendres a mig matí des d'Amposta, finalment, un menys dels que s'havien previst. Els participants a la Via Lliure s'ha concentrat a l'aparcament pròxim a l'Institut de Tecnificació, el punt de partida de la caravana. Una bona part ja havia assistit a les massives convocatòries de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) els anys anteriors. Però enguany, molts manifestaven la sensació que es tracta d'una Diada clau, gairebé definitiva, en termes polítics. "Jo avui espero guanyar, Si no guanyem ara no se quan tornarem a tenir ocasió de promoure això. És un dia especial i molt bonic. Hem de fer molta força per sortir d'aquesta Espanya", ha declarat Montserrat Gonzàlez, una de les participants que repeteix i no s'ha perdut cap de les últimes diades reivindicatives.

Joves i grans, homes i dones, tots ells amb les indumentàries de rigor -samarretes amb profusió de les quatre barres i l'estrella o de contingut reivindicatiu- i carregant més estelades que senyeres feien cua per pujar als autocars, perfectament alineats. A diferència de Gonzàlez, per a Maria Teresa Alegre aquesta serà la seva primera experiència d'un trasllat massiu a Barcelona per viure una Diada reivindicativa. "Tenim ganes que hi hagi moviment, que hi hagi un canvi. Sí que sóc una goteta, però una, una altra i una altra en fan moltes. Però més que res il·lusió, ganes de passar-ho bé, gaudir i veure molta gent que pensa com jo", assegura.

Immersa en mil lluites i habitual d'aquestes actes, Júlia Montardit veu en la Via Lliure d'avui un moment de reafirmació important de l'independentisme. Per ella, però, cal mirar quinze dies més enllà i fixar la vista en les pròximes eleccions del 27-S com la data clau que ha de permetre culminar el procés. "Ja hem demostrat la nostra força. De fa quatre anys que no parem. N'hauria d'haver prou. El dia 27 és el dia que toca i hem d'anar tots a votar amb totes les opcions possibles", subratlla.

Els nou autocars que surten d'Amposta han cobert un trajecte de gairebé 200 quilòmetres en unes dues hores, a més del temps que hagin de maniobrar pel centre de la ciutat. Per als ampostins i per als ebrencs en general, però, el que per a d'altres podria semblar un sacrifici s'ha acabat convertint en una operació logística habitual. "No passa res. A més, la gent d'aquí, pel transvasament de l'Ebre, ens hem hagut de desplaçar a Madrid i on calgui. No hi ha problema", sosté Josep Manel Roca. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta