24 de setembre del 2015

Sabaté afirma que la campanya de Junts pel Sí té ‘tints totalitaris’ i rebutja el caràcter plebiscitari del 27-S

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El senador de l’Entesa i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha alertat aquest dijous dels “enganys i les manipulacions” que la “dreta nacionalista” està fent per mantenir-se al govern de Catalunya, a través de la candidatura de Junts pel Sí. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabaté ha afirmat que Junts pel Sí està fent una campanya amb “tints totalitaris” perquè nega la diversitat dels seus adversaris polítics. A més, ha remarcat que els convergents són “els hereus de l’únic president corrupte” que ha tingut el país, en una clara al·lusió als problemes de Jordi Pujol amb la justícia. Per tant, Sabaté ha posat en dubte que es vulga construir “un nou país” sense passar comptes per la corrupció.

En la mateixa entrevista, Sabaté ha recordat que els nacionalismes espanyol i català es retroalimenten, i ha advertit de les complicitats de CiU i PP en altres qüestions com el transvasament de l’Ebre o la reforma laboral. Segons Sabaté, a partir del 27-S cal acabar amb les polítiques i les retallades de la dreta, i a la vegada començar la reforma federal de la Constitució per millorar l’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol, amb més finançament. En aquest sentit, el senador ha valorat que el PSC podria formar govern amb altres formacions que també defensen un altre tipus de relació amb Espanya, com Catalunya Sí que Es Pot o Unió Democràtica. Però no ha amagat les seues preferències cap als partits d’esquerres.

El senador tortosí considera que el missatge del PSC està arribant a l’electorat, tot i que alguns vulguen reduir aquestes eleccions a un plebiscit sobre la independència. De fet, ha rebutjat que els mitjans de comunicació públics i alguns mitjans privats hagin situat el PSC dins del bloc del ‘No’. Sabaté ha advertit que els resultats del 27-S poden deixar un Parlament en què serà molt difícil formar govern, i ha pronosticat que potser caldrà tornar a fer unes altres eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta