2 de setembre de 2015

Tortosa rebutjarà la proposta de Pla Hidrològic de l'Ebre perquè no inclou el cabal ecològic consensuat al territori


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha anunciat que rebutjarà l'informe sobre la proposta de projecte de Pla Hidrològic de l'Ebre (2015-2021) que es debatrà aquest dijous al Consejo del Agua de la Demarcació Hidrogràfica de l'Ebre. Bel, convocat en tant que representant de la Generalitat i com a alcalde, exposarà el rebuig del Govern i el de la majoria d'institucions locals de les Terres de l'Ebre a un Pla que "no té en compte les necessitats de cabal ecològic del riu al tram final". De fet, el Consejo del Agua ha desestimat les propostes de Tortosa, Deltebre i el Consell Comarcal del Baix Ebre a l'entorn d'aquest pla amb arguments "molt poc fonamentats, sobretot pel que fa als cabals", segons Bel. L'alcalde de Tortosa ha manifestat que si aquest informe s'aprova tal i com està previst, l'Ajuntament tortosí "continuarà oposant-se en tots i cadascun dels passos de la tramitació del Pla, tal i com ja va fer en el tràmit del període anterior".

L'Ajuntament de Tortosa va presentar el passat 30 de juny un conjunt de suggeriments i observacions a la proposta de projecte de revisió del Pla Hidrològic de l'Ebre, als efectes de millorar el règim de cabals previst per al tram final del riu. Aquests suggeriments consisteixen essencialment en donar suport a la proposta de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE), amb el consens de totes les parts, que es recull en el document "Revisió i actualització de la proposta de règim de cabals ecològics al tram final de l'Ebre, delta i estuari".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta