26 d’octubre de 2015

Comencen les obres de la C-12 a Tortosa per resoldre els problemes d’inundacionsTORTOSA (Baix Ebre).- El pas inferior de la C-12 per sota la via verda, a Tortosa, és un dels punts conflictius al territori quan plou. A partir d’aquest dilluns comencen les obres que han de servir per evitar que la zona s’inundi en episodis de pluges intenses. A la zona, s’hi instal·larà un col·lector que desguassarà directament al riu Ebre. Les obres tardaran uns 10 mesos en ser acabades i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat comprensió als veïns de la zona per les restriccions de trànsit mentre les actuacions no acaben. “Esperem que ja resolgui un dels problemes endèmics i que més risc generaven a la ciutat de Tortosa i al conjunt de les Terres de l’Ebre”, ha afirmat Bel, que també ha agraït “la comprensió” dels veïns que “han estat objecte d’expropiació en caràcter temporal o definitiu” per poder fer les obres en aquest “punt crític” del territori.

D’altra banda, Bel també ha agraït el paper del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que “han posat tots els recursos necessaris” perquè aquestes obres es puguin executar.

En episodis de pluja, l’actual sistema de bombes quedava freqüentment inutilitzat, de vegades degut a la falta de subministrament elèctric. La zona quedava totalment inundada i les acumulacions d’aigua obligaven a tallar la carretera cinc o sis cops a l’any. El projecte, amb un col·lector principal i dos més de secundaris que confluiran pel principal, preveu conduccions d’entre 800 i 1.200 mil·límetres de diàmetre al llarg d’uns 800 metres per recollir les aigües pluvials d’una zona de 40 hectàrees. El sistema està dissenyat per poder desguassar fins a l'Ebre un cabal d'aigües pluvials de fins a 5,7 metres cúbics per segon./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta