26 d’octubre del 2015

La xertolina Carme Forcadell, presidenta del Parlament amb 77 vots a favor, 57 en blanc i un vot nul



BARCELONA.- La xertolina Carme Forcadell ha estat escollida presidenta del Parlament de la XI legislatura per 77 vots a favor, 57 en blanc i un vot nul. L'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és la vuitena presidenta de la cambra després de la restitució de l'autogovern. Els seus antecessors són Heribert Barrera, Miquel Coll i Alentorn, Joaquim Xicoy, Joan Reventós, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert. 5A més,  dels 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot han donat suport a Forcadell per donar-li l'oportunitat de ser "presidenta de tots". Uns vots que s'han sumat als 62 de Junts pel Sí i els 10 de la CUP. Cap diputat hi ha votat en contra, mentre que hi ha hagut 57 vots en blanc i un vot nul. La votació s'ha fet amb paperetes que els 135 diputats han dipositat d'un en un en una urna, cridats per ordre alfabètic per la mesa d'edat formada per Julià de Jòder (CUP), per ser el mes gran del Parlament, i els secretaris Gerard Gómez (JxSí) i Joan Giner (CatSíqueesPot), que són els més joves.

Carme Forcadell ha proclamat en el seu primer discurs com a presidenta del Parlament que amb aquesta XI legislatura es tanca l'etapa autonòmica i s'entra en un nou escenari. "Siguem conscients que protagonitzem un moment fundacional. Ara i aquí creem un abans i un després. Des d'ara mateix constituïm un parlament sobirà que vol representar un poble lliure", ha proclamat. En aquest context, ha demanat als diputats que estiguin a l'alçada del moment per iniciar el procés constituent. A més, ha anunciat que proposarà que els grups que no tenen representació a la Mesa, PPC i CUP, hi puguin participar sense tenir dret a vot. En acabar el seu discurs, els diputats de JxSí i la CUP s'han aixecat per aplaudir, mentre que la resta de diputats s'han quedat al seu escó sense aplaudir. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta