26 d’octubre del 2015

Ferran Cid adverteix que les onze rotondes convertiran l’N-340 en una 'carretera turística'



EL PERELLÓ (Baix Ebre).- L’alcalde del Perelló, el republicà Ferran Cid, ha advertit aquest dilluns que la construcció de les onze rotondes convertirà l’N-340 a les Terres de l’Ebre en una “carretera turística”. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Cid ha assenyalat que les rotondes només haurien de servir per resoldre els punts negres del traçat actual, però ha afegit que no són la solució que el territori reclama per acabar amb la sinistralitat a l’N-340. En aquest sentit, l’alcalde del Perelló ha remarcat que, dos mesos després, encara es parla d’implantar al territori el model de la Nacional 2 a Girona, sense haver aconseguit res. Així, Cid ha recordat que les taules tècniques entre l’Estat, la Generalitat i els alcaldes no s’han reunit, i ha constatat que les negociacions no avancen.

L’únic canvi d’escenari, segons Cid, ha estat l’anunci de construcció de les rotondes. Les dues primeres rotondes es faran al Perelló i a Camarles. Cid ha detallat que, al marge de l’increment dels accidents amb víctimes mortals, feia mesos que l’Estat estava fent actuacions per millorar els accessos de l’N-340 al Perelló. Però l’alcalde ha remarcat que les onze rotondes provocaran retencions molt importants.

Cid també ha manifestat la seua incredulitat en relació a les promeses del govern de l’Estat d’alliberar els peatges de l’autopista AP-7 a partir del 2019, amb la no renovació de la concessió de l’autopista. De fet, també ha dit que desconfia en aconseguir l’aixecament de barreres per al trànsit interior del territori, i que com a molt hi haurà bonificacions parcials.

De la mateixa manera, l’alcalde del Perelló també ha posat en dubte que l’Estat espanyol vulga acabar l’autovia A-7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant. Tot i així, ha volgut defensar la necessitat estratègica de construir aquesta infraestructura a les Terres de l’Ebre, encara que el nou traçat puga trinxar més el territori. De fet, ha dit que els municipis han de tenir garanties que es reduirà el màxim possible l’impacte del pas d’aquest autoria pels seus termes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta