27 d’octubre del 2015

Més grups ecologistes rebutgen la construcció de l’autovia A-7 a l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Ecologistes del Sénia, el GEPEC, Seo/Bird Life, Ecologistes de Catalunya, l’associació ornitològica Picampall i altres entitats ecologistes del territori han emès un comunicat conjunt per oposar-se a la construcció de l’autovia A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, a causa del fort impacte i l’elevat cost econòmic que suposaria. Al manifest també s’han adherit altres organitzacions de les Terres de l’Ebre i de fora del territori, com ara l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre; el grup d’estudis i comunicació ambiental Graëlsia; Lo Rafal; Ecologistes en Acció de Vinaròs, i el grup de catalogació Los Taulons, a més de col·lectius com el Centre Social Lo Maset de Deltebre o el Casal Popular Panxampla de Tortosa.

En aquest sentit, el manifest es titula ‘Autopista lliure per un ús racional dels recursos’, i defensa l’alliberament dels peatges de l’AP-7 des de Cabanes fins a l’Hospitalet de l’Infant, per resoldre la sinistralitat a la carretera N-340. Les entitats ecologistes recorden que el traçat de l’autovia partiria la zona limítrofa al PEIN de la Serra de Cardó-el Boix i sobretot el pla de la Galera, connector del Parc Natural dels Ports amb la serra de Godall i el major paisatge d’olivera farga d’Europa, amb multitud d’arbres centenaris i mil·lenaris. De la mateix manera, insisteixen que l’obra afectaria negativament l’àrea ZEPA en què nidifica l’esparver cendrós.

A més, el traçat de l’A-7 també afectaria l’ofegabous, una espècie de tritó vulnerable inclosa al catàleg de fauna amenaçada de Catalunya. De fet, les Terres de l’Ebre és l’únic territori del país en què pot trobar-se aquest animal, la població del qual quedaria malmesa per la pèrdua de punts d’aigua. A banda, els ecologistes també recorden que la nova carretera suposaria la destrucció dels lligallos, camins ramaders protegits per la legislació espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta