27 d’octubre del 2015

Duro (URV) veu prioritari per a l’Ebre alliberar l’AP-7 i construir l’autovia A-7



TORTOSA (Baix Ebre).- El director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, ha assenyalat aquest dimarts que les Terres de l’Ebre haurien d’apostar per aconseguir l’abaratiment o l’alliberament dels peatges de l’autopista AP-7, com a solució a curt termini per solucionar els problemes de sinistralitat a la carretera N-340. Però Duro també ha recordat que el Pla Estratègic i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre també fixa com a prioritària la construcció de l’autovia A-7 entre la Jana i l’Hospitalet de l’Infant. A més, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha remarcat que no és del tot segur que a partir del 2019 l’autopista siga pública i gratuïta, i que per tant és recomanable mantenir les dues reivindicacions.

A banda, Duro ha recordat que es poden produir retencions importants a l’autopista si es desvia cap a l’AP-7 el trànsit pesant que circuli per l’N-340 i també el de l’actual autovia A-7. En aquest sentit, el director de la càtedra d’Economia Local i Regional ha destacat que la situació òptima hauria estat tenir una única via d’alta velocitat i amb tres carrils, però que es va optar pel model de mantenir l’AP-7 i fer una autovia. Per tant, ha fet una crida per negociar la gratuïtat de l’autopista i seguir pressionat per aconseguir la construcció de l’A-7, que sobretot és “estratègica” al nord i al sud del territori.

En la mateixa línia, Duro ha afirmat que l’Ebre també necessita les dues infraestructures per una qüestió de reequilibri territorial. A més, el director de la càtedra d’Economia Local i Regional ha tret ferro als riscos que representarà per a l’economia local la pèrdua del trànsit industrial per l’N-340, tot recordant que l’Aldea ja s’està recuperant de la construcció de la variant i que ara està repensant el seu model de ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta