21 d’octubre del 2015

Unió de Pagesos vol impulsar la marca Cítrics de l’Ebre aprofitant l’Ebrebiosfera



TORTOSA (Baix Ebre).- Unió de Pagesos vol impulsar la marca Cítrics de l’Ebre aprofitant la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera. El sindicat agrari ha confirmat que la producció de cítrics pot baixar fins un 50% al territori aquesta campanya, com a conseqüència de les elevades temperatures patides aquesta passada primavera, sobretot al mes de maig. La producció estimada és d’unes 77.000 tones de clementines enfront les 154.017 tones de la campanya 2014-2015 o les 121.669 tones de la campanya 2013-2014.

Quant al preu, el sindicat estima que el preu mitjà per al pagès serà de 0,24 euros el quilo i, per tant, la reducció d’ingressos dels citricultors catalans pot arribar a ser de 12,3 milions d’euros. Així les coses, el coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Joan Montesó, ha reclamat al departament d’Agricultura la necessitat de posar en valor els cítrics del territori a partir d’una marca que porti el segell de la Reserva de la Biosfera, que alhora potenciaria la seva comercialització en mercats exteriors.

 Pel que fa a les taronges, Agricultura estima una producció de 35.262 tones, un 5% inferior a la campanya anterior amb 37.480 tones, fet que pot suposar una davallada d’ingressos de vora 333.000 euros. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta