9 de novembre del 2015

Condemnen l’Ajuntament d'Alcanar a pagar més d’1 milió d'euros d'indemnització pel cas Turov




ALCANAR (Montsià).- L’Ajuntament d’Alcanar haurà de pagar gairebé 1’07 milions d’euros d’indemnització per vuit habitatges del complex il·legal promogut per Turov a la urbanització de Serramar. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet una estimació parcial de la reclamació patrimonial de la mercantil Turov i té dos mesos per pagar. L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha explicat que aquesta és una sentència que arriba en segona instància, per tant es ferma i no hi ha possibilitat de recurs. La reclamació patrimonial estimada pel TSJC arriba mentre l'Ajuntament d'Alcanar encara continua tramitant el projecte d'enderroc La urbanització de Turov consta d’un total de 32 habitatges, vuit eren propietat de la mercantil però la resta estaven en mans de particulars. Així, Montserrat no descarta que la resta de propietaris dels 24 apartaments segueixen el mateix camí.

L'estimació de la reclamació patrimonial obre ara un panorama molt complex per a les finances municipals durant els pròxims anys. Una situació que Montserrat ha definit com el "problema més greu" al qual ha de fer front el consistori.

El govern municipal, que ha informat de la situació aquest dilluns al matí la junta de portaveus, no ha decidit si haurà de formalitzar un préstec o assumir el primer amb aplicacions del romanent. Montserrat també ha subratllat que el cas Turov es tracta d'una "situació heretada" de governs municipals anteriors al seu.

En aquesta línia, sosté que tot i "l'assetjament" al govern que encapçala, amb "denúncies falses, conxorxes, posar micròfons ocults, robatoris de documents, filtracions interessades" o, aquest cas –que ha qualificat com "el major escàndol urbanístic de les nostres terres, no ha estat "objecte de cap actuació judicial" fins aquests moments. D’altra banda, Montserrat ha avançat que la junta de govern de dijous podria aprovar demanar responsabilitats judicials als responsables i tècnics municipals que haurien participat en l'aprovació del projecte i les llicències urbanístiques de Turov, l'any 2003, que van acabar sent declarades il·legals pels tribunals. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta