26 de novembre del 2015

Els sindicats demanen treballar en xarxa per frenar 'l’explotació laboral severa' al camp ebrenc



TORTOSA (Baix Ebre).- Lluitar contra l’explotació laboral severa en l’agricultura. Aquest ha estat l’objectiu de la jornada Fem Xarxa que CCOO ha celebrat aquest dijous a Tortosa. Durant la campanya de cítrics al Baix Ebre i el Montsià es poden reunir més de 6.000 temporers. Tot i que no hi ha dades oficials perquè els afectats tenen por a denunciar la seva situació laboral precària, les informacions extraoficials apunten que la majoria treballen en condicions de sobreexplotació "severa" i fins i tot en situacions que freguen "l'esclavitud". La majoria fan jornades de més de 10 hores cobrant entre 2,5 i 3 euros l'hora, lluny dels 6 euros mínims garantits per conveni, i alguns es veuen obligats a pagar per arribar al lloc de treball a una espècie de capatassos.

Així les coses, es pretén establir una xarxa de treball, amb la presència dels diferents actors de les Terres de l'Ebre, com la inspecció de treball, les institucions públiques, la policia, les entitats no governamentals, entre altres, que serveixi per fer front a aquesta situació. El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha insistit en la importància d’avançar en el reconeixement dels drets laborals dels temporers també per evitar una espiral que pot acabar afectant a les condicions de treball generals del país.

Gallego també ha fet una crida a la societat perquè consumeixi aquells productes respectuosos amb els drets laborals i mediambientals en la seva producció. Només exigint aquesta qualitat, assegura, aconseguirem introduir com a societat elements de progrés que posin fi a les situacions d’explotació laboral. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta