11 de novembre del 2015

Foment deixa per després de les eleccions del 20-D el desviament de camions de l'N-340 a l'AP-7



MADRID.- Foment deixa per després del 20-D el desviament de camions de l'N-340 a l'AP-7. El secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, ha traslladat aquest dimecres la seva conformitat amb la proposta de la Generalitat i els ajuntaments ebrencs de desviar el trànsit de camions de l'N-340 a l'AP-7, però ha puntualitzat que el govern espanyol no adoptarà aquesta mesura fins al gener, un cop passades les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Així ho ha manifestat Ferran Bel després de la reunió que l'alcalde de Tortosa, el del Perelló, Ferran Cid; el de Camarles, Ramon Brull; i el delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, han tingut amb Niño a Madrid. Bel ha expressat el seu desacord amb la decisió del Ministeri i ha lamentat que la vinculin al context electoral.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que el secretari general d'Infraestructures del ministeri de Foment els ha manifestat que no adoptaran cap mesura al respecte a la N-340 fins passades les eleccions del 20 de desembre. Ha expressat la seva confiança que el desviament dels camions a l'AP-7 s'acabarà adoptant al gener però ha lamentat que el govern espanyol no hagi fet efectiva abans aquesta mesura.

Manuel Niño també ha traslladat als alcaldes ebrencs la voluntat del ministeri de construir l'A-7 i els ha assegurat que volen licitar els projectes el pròxim any. "No se'ns ha explicat el per què no s'ha fet aquest any i per aquest motiu tampoc ho podem descontextualitzar del procés electoral", ha assenyalat l'alcalde de Tortosa. Així mateix, ha afegit que "les intencions i les paraules són bones" però que no val només amb aquests gestos. "Ja portem massa temps amb bones paraules i bones intencions", ha sentenciat.

Bel també considera que l'ajornament del desviament del trànsit de vehicles pesats a l'AP-7 pot perjudicar el partit del govern espanyol de cara a les eleccions del pròxim 20 de desembre. Respecte a les bonificacions, ha insistit que suposen un "cost relatiu i perfectament assumible".

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, també ha lamentat que el govern espanyol hagi descartat adoptar aquesta decisió abans del 20 de desembre i ha reclamat l'aplicació de les mesures que ara fa un temps es van portar a terme a Girona. "Vull pensar que s'aplicaran al mes de gener però cal fer-ho de manera ràpida i immediata com s'ha fet a d'altres llocs", ha assenyalat Pallarès, perquè considera que la N-340 no pot suportar la quantitat de vehicles pesants que passen actualment.

Finalment, l'alcalde de El Perelló, Ferran Cid, ha assegurat que no l'ha sorprès la resposta de Foment. "Ja estava previst que ho fessin d'aquesta manera", ha explicat a les portes del ministeri, per afegir que ara per ara la seva "prioritat" són els comicis del pròxim mes de desembre. / VIA ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta