24 de novembre del 2015

Gonell afirma que Salut ha traspasat 'línies roges’ amb les retallades de les ambulàncies a l'Ebre



SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha afirmat aquest dimarts que Salut ha traspassat “línies roges” amb el nou desplegament del transport sanitari urgent a les Terres de l’Ebre. Gonell ha recordat que Sant Jaume és un dels pobles més afectats per les retallades en les ambulàncies nocturnes, ja que perd el servei durant 12 hores. Així, ha advertit que això també afecta altres nuclis com l’EMD dels Muntells, la urbanització d’Eucaliptus i Poble Nou del Delta, que també depèn de l’ambulància nocturna d’Amposta que també s’ha suprimit. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gonell ha recordat que fa més de quatre anys que Sant Jaume es va quedar sense l’atenció continuada a les nits, i que el compromís de Salut era mantenir l’ambulància nocturna. Segons l’alcalde, sembla que Salut ha oblidat el seu compromís, i que vulga seguir retallant als llocs en què ja va retallar.

Per tant, Gonell ha dit que aquestes retallades del servei afecten una zona important de la comarca del Montsià. A més, ha recordat que l’ambulància de Sant Jaume d’Enveja també suplia les urgències que li corresponien a la de Deltebre. En aquest sentit, l’alcalde ha rebutjat l’argument de Salut que l’ambulància de Deltebre és a només tres minuts de Sant Jaume d’Enveja, a través del pont Lo Passador. Gonell ha dit que no es tracta d’una qüestió de proximitat, sinó de falta de servei.

En aquesta línia, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja ha dit que no cal esperar a que hi haja una desgràcia per rectificar el desplegament actual. Gonell ha reiterat el seu suport a la plataforma Salvem les Ambulàncies a les Terres de l’Ebre, i s’ha mostrat partidari del diàleg amb el govern català. Així, ha dit que ha estat en contacte amb el director territorial de Salut, Albert Gómez. De fet, ha instat la Generalitat a recuperar l’ambulància nocturna de Sant Jaume, a partir de la bossa d’hores disponibles que, segons Salut, té la nova empresa adjudicatària per corregir deficiències i els problemes més greus en el servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta