23 de novembre del 2015

La 55a Fira de Mostres d'Amposta serà gratuïta



AMPOSTA (Montsià).- La Fira de Mostres d’Amposta serà gratuïta. Aquesta és la principal novetat de la 55a edició del certamen firal que se celebrarà del 5 al 8 de desembre. La Fira de Mostres comptarà amb un centenar d'expositors, 40% dels quals nous, repartits en un recinte firal interior de 5.000 metres quadrats i un d'exterior de 25.000 metres quadrats. Quant a la gratuïtat de l’entrada, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha recordat que els republicans feia anys que ho reclamava des de l’oposició, ja que consideren que la recaptació “no és substancial” i “no hi ha necessitat de mantenir-la”.

La Fira de Mostres s'inaugurarà dissabte 5 de desembre a les dotze del migdia de la mà del president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregas, com a representant de l'entitat que presideix i que és l'expositor més antic que té la fira. Tomàs ha dit que el nou equip de govern d’Esquerra Amposta ja volgut fer un reconeixement als expositors, ja que són ells els que fan realitat la mostra, i també fugir de la politització de l’acte.

Una altra de les novetats d'enguany és l'horari, que serà d'onze del matí a dues de la tarda i de quatre de la tarda a les nou de la nit. La regidora de Fires i presidenta de Fira Amposta, Joana Estévez, ha explicat que aprofitant el fet que la fira romandrà tancada als migdies, el col·lectiu de cuina del municipi prepararà menús especials de fira.

La Fira de Mostres va acompanyada d'un programa d'actes paral·lels, que arrancarà el divendres 4 amb una xerrada sobre eficiència energètica a l'auditori municipal. El diumenge 6 serà el Dia de la Comarca, que enguany estarà protagonitzat per Sant Jaume d'Enveja. També diumenge hi ha previst la trobada de plaques de cava, per a la qual s'ha editat una ampolla de cava amb etiquetatge especial. Dilluns 7 de desembre serà el dia del xiquet, amb l'entrada a les atraccions a preus populars i també dilluns tindrà lloc el tradicional concurs de paelles. Un altre acte destacat que s'ha programat en el marc de la Fira de Mostres són les audicions de cant per trobar diferents cantants per a la sarsuela de la Festa del Mercat a la Plaça del 2016.

El cartell d'enguany, fet amb la tècnica d'estampació i on es poden veure quatre espais diferenciats amb el pont penjant, un tractor, una fulla i una ovella, és obra de l'exalumne de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, Ruben Planas. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta