12 de novembre del 2015

La CUP de Tortosa sosté que la diàlisi de l'hospital de Jesús es privatitzarà amb un dret de superfície

 

TORTOSA (Baix Ebre).- La CUP de Tortosa insisteix a denunciar la privatització encoberta del servei de diàlisi de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. La seua portaveu per a temes sanitaris, Núria Rodríguez, ha volgut respondre així l’alcalde de Tortosa, després que Ferran Bel acusés la CUP de mentir, tot negant que el concurs públic per construir el nou edifici suposi una privatització del servei, que continuaria en mans de l’empresa municipal GESAT. Rodríguez ha remarcat que l’empresa privada que s’encarregarà de la construcció de l’edifici també assumirà el subministrament de la maquinària, els fàrmacs i tots els materials necessaris per a fer l’hemodiàlisi. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la portaveu de la CUP també ha dit que, a partir d’un dret de superfície, l’empresa també serà la propietària dels terrenys durant el període que duri el contracte, i que també podrà adquirir a baix cost els monitors per fer la diàlisi que l’hospital va comprar recentment. A més, l’empresa també assumirà com a propi el treballador encarregat del manteniment de les instal·lacions, un fet que segons la CUP confirma que es tracta d’una privatització.

Les obres de la nova unitat d’hemodiàlisi a l’hospital de Jesús tenen un pressupost màxim de 13 milions d’euros. Així, Rodríguez ha advertit del que suposa concedir un dret de superfície a l’empresa, que durant els propers nou anys serà la propietària dels terrenys per poder demanar el finançament necessari per fer la inversió i costejar el funcionament de la nova unitat d’hemodiàlisi. Segons la portaveu de la CUP, aquesta inversió buscarà una rendibilitat econòmica, que la ciutadania acabarà pagant amb un cost més elevat del servei a través de la factura del Catsalut. Rodríguez ha recordat que la CUP defensa una gestió pública, directa, descentralitzada i més transparent dels serveis sanitaris des de l’Institut Català de la Salut. I que, per tant, no és cert que la CUP vulga eliminar l’hospital de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre.

D’altra banda, Rodríguez ha criticat altres qüestions com la possible construcció d’un pàrquing de pagament a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, o el fet que l’hospital continua sense tenir servei de cuina pròpia, tot i el que es va aprovar al Parlament. De la mateixa manera, Rodríguez ha atribuït a les retallades de Convergència qüestions com el nou contracte d’ambulàncies a les Terres de l’Ebre o la renúncia a la construcció del nou hospital de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta