19 de novembre del 2015

L'alcalde de la Sénia crida a recuperar el consens territorial per l’autovia A-7 a l’Ebre



LA SÉNIA (Montsià).- L’alcalde de la Sénia ha reivindicat aquest dijous la construcció de l’autovia A-7 com una infraestructura necessària per al desenvolupament de l’interior del Montsià i del Baix Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Joan Moisès ha recordat que el darrer consens sobre la construcció de l’autovia es va produir al novembre del 2013, i que per tant cal recuperar aquesta unitat. De fet, tot i que ha assenyalat que la gratuïtat de l’AP-7 és ara mateix “absolutament necessària”, l’alcalde de la Sénia ha defensat que caldrà continuar per l’interior del Montsià l’autovia que arribarà des del nord de Castelló per Sant Rafel del Riu. En aquesta línia, Moisès ha remarcat que en el futur la costa del territori pot tenir l’N-340 i fins i tot l’autopista AP-7 gratuïta, però que l’interior necessita l’autovia A-7 per al seu desenvolupament. A més, ha afegit que l’impacte mediambiental es pot minimitzar.

D’altra banda, Moisès ha constatat la inèrcia positiva en l’economia de la Sénia, amb la recuperació del sector del moble però també amb una certa diversificació industrial. A més, l’alcalde ha detallat les accions de l’Ajuntament per atraure noves empreses a la Sénia, amb l’objectiu de generar més ocupació i seguir reduint la taxa d’atur. A banda, ha afegit que continuen treballant amb el sector per millorar la seua competitivitat i que els fabricants de la Sénia estiguen preparats per treballar amb Ikea i en la construcció del BCN World, però també en altres oportunitats de negoci que puguen sorgir.

Però l’Ajuntament també vol apostar per l’agricultura i pel turisme, i és per això que l’alcalde de la Sénia i altres alcaldes nous de la zona del Parc Natural dels Ports han decidit impulsar un front per aprofitar millor el massís. Segons Moisès, més enllà de potenciar el turisme rural, també cal traure més suc a qüestions com la ramaderia, la gestió forestal o els bolets, perquè les 35.000 hectàrees del Parc Natural siguen un motor econòmic per a la zona.

De fet, Moisès ha assenyalat que també treballen amb els ajuntaments de l’altra banda del Sénia per impulsar el turisme rural i reequilibrar els pobles de l’interior. També ha dit que confien molt en el desenvolupament de la Reserva de la Biosfera. Per això, ha lamentat la politització i la paràlisi del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta