15 de desembre del 2015

El projecte Oli Coll de l’Alba guanya el Premi a l'Emprenedoria 2015 del Baix Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- L'emprenedor del Perelló Xavier Guilera Ximenis ha obtingut el Premi a l'Emprenedoria 2015 amb el projecte Oli Coll de l'Alba que promou el cultiu ecològic d'olivera i posterior elaboració d'oli d'oliva verge extra, a partir de la recuperació de finques agrícoles abandonades. El Premi a l'Emprenedoria, concedit anualment pel Consell Comarcal del Baix Ebre, pretén fomentar l’esperit emprenedor i innovador en el en el món de l'empresa, i potenciar les oportunitats de negoci a la comarca del Baix Ebre. Guilera ha explicat que actualment tenen en arrendament 12 finques d'oliveres, que sumen en total 22 hectàrees, i enguany han obtingut la primera producció d'oli. Així, Guilera ha afirmat que el premi és un reconeixement “molt gran” a l’esforç realitzat.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha qualificat la iniciativa que s'ha premiat enguany “de projecte molt ambiciós, que produeix un oli d'oliva verge extra de qualitat a partir de la recuperació d'un paisatge que es va perdent per l'abandonament de l'activitat agrícola”.

En aquesta edició, el jurat ha decidit donar un accèssit al projecte d'artesania Alma Mater presentat per Gemma Meca Estorach amb la col·laboració de Karme Martínez, de l'Aldea, consistent en l'elaboració de collars i penjolls amb espills. Una part dels diners de l’accèssit es destinaran a una associació de malalts d'Alzheimer.

El premi Emprenedoria consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i en l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del viver d’empreses per fer l’acompanyament necessari del nou projecte. L'accèssit concedit té com a premi la cessió durant un any dels espais comuns del viver d’empreses i centre de negocis Baix Ebre Innova. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta