15 de desembre del 2015

Els veïns de Deltebre voldrien reduir la festa major a un màxim de set dies



DELTEBRE (Baix Ebre).- Un 10% dels veïns censats a Deltebre, el que representa un total de 847 persones, han participat en l'elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament per a l'any vinent. Els ciutadans consideren prioritari el manteniment de carrers i vies púbiques, potenciar el festival Deltebre Dansa i recuperar les fires especialitzades, la creació d'un dispositiu d'inserció laboral i una borsa de treball pròpia de l'Ajuntament, els premis a l'esforç acadèmic i la reobertura de la piscina i el complex esportiu.

La gran majoria dels ciutadans també aposta per un canvi en el programa festiu, amb menys dies i sense actes solapats. En concret, coincideixen en què cal reduir el nombre de dies de festes, de gairebé 14 dies a un màxim de 7 dies, amb 6 dies de bous. La proposta passarà ara per la Junta de Portaveus per trobar el consens necessari per aplicar un nou model de festes. Si algun d'aquests model té el suport de, com a mínim, tres grups polítics, es tirarà endavant i s'implantarà progressivament els propers anys. Ara bé, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha reconegut que la solució a totes aquestes propostes no serà fàcil.

L'enquesta també ha resolt que la principal preocupació dels ciutadans de Deltebre és l'incivisme que provoca problemes de brutícia i mala conservació dels espais públics. Per altra banda, no consideren necessari l'increment significatiu de la plantilla de la policia local ni de les aportacions que es fan als clubs de futbol, dos propostes que ara l'equip de govern replantejarà a la baixa. Per altra banda, sí que s'incrementaran les subvencions a les entitats i associacions perquè siguin autosuficients i s'autogestionin les seves activitats. També hi haurà una partida de polítiques socials. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta