10 de desembre del 2015

Móra la Nova prioritzarà el tren turístic en el pressupost del 2016



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- El pressupost de Móra la Nova per al 2016 prioritzarà el projecte del tren turístic, que l’Ajuntament vol tirar endavant per portar turistes de la Costa Daurada a les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Així ho ha avançat aquest dijous el segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Jordi López Leor, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. El nou govern municipal d’Esquerra i PSC està acabant de tancar el pressupost del 2016, però ja té clar que una de les prioritats per a tot el mandat serà la posada en funcionament del tren turístic. López Leor ha assenyalat que Móra la Nova vol animar tots els pobles del territori a posar en valor els seus actius turístics per aprofitar el projecte, que necessita un pressupost global d’un milió d’euros per als propers quatre anys. L’Ajuntament posaria uns 200.000 euros, i Móra la Nova confia que altres institucions del territori, la Diputació i la Unió Europea puguen cobrir la resta del finançament necessari.

L’altre projecte turístic que interessa l’Ajuntament moranovenc és la instal·lació d’un carpòdrom. Segons López Leor, encara estan buscant els terrenys per ubicar aquest projecte, però la construcció d’aquesta bassa artificial permetria fomentar la pesca esportiva. A més, el carpòdrom també tindria interès ecològic i mediambiental.

En la mateixa entrevista, López Leor ha defensat l’acció del nou govern municipal davant de les crítiques de l’exalcalde, el convergent Ferran Bladé. El portaveu socialista ha negat que s’estiguen fent canvis de cara a la galeria, i ha afirmat que s’estan fent canvis necessaris i en profunditat. Per exemple, López Leor ha remarcat que la nova ubicació per al futur institut-escola de Móra la Nova, també criticada per l’exalcalde, ha estat avalada pel mateix Departament d’Ensenyament.

López Leor ha dit que no saben quan podrien començar les obres de l’institut-escola, projecte que depèn de la Generalitat. En canvi, s’ha mostrat “moderadament optimista” sobre la reobertura de les urgències del CAP de Móra la Nova, tal i com l’Ajuntament ha demanat a Salut. Almenys, en horari diürn dels cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta