12 de desembre del 2015

Protesta a l'estació de Tarragona per exigir un servei ferroviari digne al Camp i l'Ebre


TARRAGONA.- Les plataformes Promoció del Transport Públic (PTP), la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (PDF.Camp) i la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre han mobilitzat aquest dissabte desenes d’usuaris, que s’han concentrat a l’estació de tren de Tarragona per exigir un servei i unes infraestructures dignes. Els participants han arribat des de Tortosa, Móra la Nova, l’Arboç, Montblanc, Reus i Sant Vicenç de Calders.

El portaveu de PDF.Camp, Carlos Montejano, ha explicat que les seves reivindicacions es resumeixen en la millora d’horaris i freqüències, la modernització dels vehicles, l’eliminació de les barreres per a les persones amb mobilitat reduïda, la dignificació de les estacions i solucions als retards. Les organitzacions han criticat que el servei de les línies convencionals estiguin “abandonades” mentre “s’aboquen ingents quantitats a línies d’alta velocitat de rendibilitat dubtosa”. Montejo també ha demanat que, si es construeix el tercer carril, L’Arboç es pugui connectar amb la línia d’alta velocitat perquè els usuaris “tinguin algun benefici” i no es pensi “només amb les mercaderies”.

El viatge reivindicatiu ha servit també per evidenciar una de les mancances que denuncien els usuaris: la falta de freqüències. Els usuaris que han viatjat des de Móra la Nova fins a Tarragona han hagut d’agafar el tren que sortia a les 8.26 hores perquè no n’hi havia cap altre disponible; i els de la Conca de Barberà han hagut d’agafar l’únic tren que circula al matí, amb sortida a les 7.10 hores.

Durant la concentració, els membres de les plataformes han exposat a diversos candidats provincials de diferents partits polítics les seves reivindicacions, han llegit un manifest i han repartit fulls informatius a la resta de viatgers. / Via ACN / Imatge Trens Dignes a Twitter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta